TudósBlog

2010.01.16. 10:58

Tudományos közlemények

Ezerrel készülnek a pályázatok a kutatóegyetemi cím és az ehhez kapcsolódó TÁMOP támogatás elnyerésére. A kimutatandó közleményszámban egyetemünk majd 4000-et nyomott 5 év alatt.

A statisztikát a neves ISI minőségi közleményeket figyelő listájából szálazta ki a könyvtár. A szűrési föltételek a következők voltak: Address=(univ* same hungary) AND Year Published=(2004-2008) Timespan=All Years. Databases=SCI-EXPANDED, SSCI, A&HCI. Tehát a magyar egyetemek által közölt cikkekre volt kíváncsi (becsúszott más is), a 2004-2008 időszakban megjelent közlemények játszottak, és az ott elérhető összes adatbázisban kellett keresni (nem csak a természettudományosban).

Mivel a hatástényezős (ezt a nevet jobban szeretem, mint az impakt faktort) folyóiratok csaknem minden tudományágban a java publikációs fórumot jelentik, ezért egyetemünk helyezése extra értékesnek tekinthető. A ca. 1500 oktatónak ehhez fejenként 2nél több ilyen cikket kellett közölnie az 5 év alatt. Persze, mint mindig, ez is csak 1 vetülete a tudományos teljesítménynek. De csak jól esik látni.

CsendEstiBor...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!