TudósBlog

2010.12.28. 10:55

Top oktatás

Ez a Népszabadság nemrég megjelent kiadványa címe, felsőoktatási intézmények rangsorával.

A korábban már kivonatolt hasonló rangsorokhoz képest ez kevésbé kidolgozott, csak néhány mutatón alapul. Az SZTE TTIK-ra vonatkozó sorrendek fő megállapítása, hogy csaknem minden esetben a karunk a legjobb vidéki kar az adott szempont szerint.

Részletezve:

+ Az informatikai képzési területen az adott intézménybe jelentkezők száma szerint a negyedik helyen vagyunk, a jelentkezők pontátlaga szerint csak a kilencedikek, az első helyen jelentkezők száma szerint a harmadikak, és a legalább középfokú C típusú nyelvvizsgával jelentkezők száma szerint is a harmadikak (ha jól számolták, mert az adatokban ellentmondás van). A diploma értéke szerint is a legerősebb vidéki kar a miénk, a minősített oktatók aránya alapján pedig az abszolút legjobbak vagyunk.

+ A természettudományi képzési területen a TTIK a második az intézménybe jelentkezők száma, az első helyen jelentkezők száma és a legalább középfokú nyelvvizsgával jeklentkezők száma szerint. Negyedik a jelentkezők pontátlaga alapján (de a legjobb vidéki kar). A diploma itthoni és külföldi értéke, és a külföldi részképzés lehetősége szerint is a második helyet kaptuk. A szakmában működő vállalatokkal való kapcsolat szerint a legjobb a TTIK.

Az SZTE BTK a jelentkezők száma és a nyelvvizsgával jelentkezők száma szerint második, az ÁOK a diploma értéke alapján első mind itthon, mind külföldön. A GYTK a minősített oktatók arányában első. A pedagógiai területen a JGYPK a jelentkezők száma és az első helyen jelentkezők száma szerint is második az országban. Az abszolút rangsor legjobb szegedi helyét az ÁJTK kapta (10.).

Csend, esti bor...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!