TudósBlog

2011.05.01. 18:52

Sikeres volt az Egyetemi Tavasz a Bolyaiban

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre került az Egyetemi Tavasz a Bolyai Intézetben 2011. április 16-án.

Az egész napos programsorozat célja a középiskolás diákok érdeklődésének felkeltése a tudományok királynője, a matematika iránt.

A szervezők jól bevált szokás szerint építették fel ismét a programot. Délelőtt fél 11-től félórás váltásokban neves előadók ismertették meg a hallgatóságot a matematika különböző, érdekes témáival (a részletes program ITT olvasható). A szünetekben az ínycsiklandozó szendvicsbár kínálatából lehetett válogatni, ahol a finom falatokon kívül tea, kávé és üdítő is várta a vendégeket, délben pedig számos különböző óriáspizza kínálatából szemezgethetett a hallgatóság.

A szervezők a szakmaiságon kívül a szórakoztatásra is gondot fordítottak; cselesebbnél rafináltabb ördöglakatok várták, hogy valaki felnyissa őket, a „testépítő klubban" pedig térbeli testeket lehetett összerakni - kinek-kinek fantáziája szerint. Az idei Tavasz összegzéseként elmondható, hogy az előző éveknél jóval nagyobb érdeklődés övezte a rendezvényt. A Kiss Árpád terem szinte megtelt az érdeklődő középiskolás diákokkal és kísérő tanáraikkal; körülbelül 150 fő volt kíváncsi a Matematikai Tanszékcsoport diákcsalogató programjára.

F. Szél Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!