TudósBlog

2014.04.16. 19:00

Az SZTE és a Morgan Stanley fej-fej mellett

A már haladó hagyománnyá vált együttműködést a Szegedi Tudományegyetem TTIK és az MS között minden évben egy barátságos sakkmérkőzés is színesíti.

Immár a negyedik találkozó zajlott le április 8-án a Dunára néző impozáns tárgyalóteremben. 8 egyetemi hallgató vagy dolgozó játszott egy-egy gyorsított partit a világcég 8, válogató versenyeken edződött munkatársával. Az egyetemi csapatban nagymester nem játszott, így talán nem meglepetés az Antal Gergelyt is leültető ellenfél győzelme.

A Morgan Stanley 32,5 - SZTE TTIK 31,5 eredményhez legtöbb ponttal járultak hozzá: Antal Gergő 8, Bihary Zsolt 6 és Fogarasi Norbert 4,5, illetve Kevei Péter 6, Nagy Dániel 6 és ifj. Blázsik Zoltán 4,5 pont. Eddig az évek során mindkét csapat kétszer nyert, jövőre megszerezhető a vezetés.

A mindig remek hangulatú eseményen meghallgathattuk milyen területeken dolgoznak az informatikai, matematikai szakemberek, már a mi korábbi hallgatóink is.

A Morgan Stanley rendszeresen tart Szegeden bemutatókat, illetve ösztöndíjpályázatokat is kiír:

Blázsik Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!