TudósBlog

2014.05.18. 23:00

Telítődés

A múlt héten 2 oktatónk védte meg sikeresen a doktori értekezését. Lassan minden kollégánk rendelkezni fog tudományos minősítéssel.

Ugyan vannak olyanok, akik több doktori fokoztot is szereznek, de általában a 100%-nál több PhD nem terem 1 tanszékcsoportban. Az Informatikai Doktori Iskolában is alakul egy ilyen második doktori is, de ez messze nem jellemző. 

Az Informatikai Intézet eddig is a legjobbak között szerepelt az oktatói minőség megítélésében, többször az országos első helyet kapta. Másrészt akár helytelennek is lehetne ítélni, hogy csupa vezérkari tisztből álló seregre törünk. Nyilván az a jelenség oka, hogy ahogy más egyetemi intézetben, így nálunk is rendszeresen kutatnak az oktatóink, új kollégát pedig lényegében csak doktorival, vagy annak közeli jó esélyével vettünk föl már évek óta. Ez persze jót tesz az akkreditációs vizsgálatoknak és kutatási pályázataink eredményességének is. Ezzel együtt érdemes becsatornázni a környékünkön meglevő igényeket informatika doktorival rendelkező oktatókra. Idén már volt olyan pályázat, ameny ilyen minőségű végzetteket keresett, és komoly túljelentkezés mutatkozott. 

Mint ahogy annyi minden változik a felsőoktatási térképen, így e jelenséget és okait is érdemes megismerni, és a következményeit figyelembe véve átértékelni a működési modellünket.   

Csend, esti bor...

P.s.: az illusztráló görbe az olasz autókszámának alakulását mutatja, de a jelenség persze rokon 1 fokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!