TudósBlog

2015.07.31. 11:48

Informatika fölvételi

A nyári fölvételi eredményei biztatók.

A múlt heti szegedi informatikai fölvételi eredmények részletei az előző 2 évvel összevetve (a fölvettek száma, és azok átlagpontszáma):

 

képzés (nappali, állami ösztöndíjas)

2013

2014

2015

programtervező informatikus 

141

165

197


345

357

360

gazdaságinformatikus 

113

102

110

 

329

340

342

mérnökinformatikus 

102

76

103

 

337

357

347

A kimutatásban szereplő képzéseken fölül persze még sok van (levelező, költségtérítéses, a tanári szakok és a mesterképzés is), de ezek az összes fölvett hallgatón belül kis részt képviselnek. Az összes fölvett száma szépen nőőtt a tavalyihoz képest (488 -> 538, +10%), miközben mind az országosan fölvett hallgatószám, mind a közelünkben lévő informatikai képzőhelyek által fölvettek száma is csökkent. A tavaszi jelentkezők száma még 9%-al nőtt. Lehet, hogy valamit jól csinálunk?

Összességében emelkedett a fölvettek átlagpontszáma is, az utóbbi 2 évben 10-15 ponttal. Bár az első válasz nyilván az, hogy talán az emelkedő fölvételi ponthatár miatt van ez, de alig volt jelentkező a határ körül, és azok kiesése nem is tudja ezt magyarázni. További jó hír, hogy 30 olyan most fölvett informatikus hallgató volt, akinek legalább 440 pontja volt.

Reméljük, hogy az Informatikai Intézet által fontosnak tekintett értékek hatnak: 

  • Az oktatók minőségét illetően az országos rangsorokban a legtöbb esetben az elsők vagyunk.
  • Lényegében minden oktatónk minősített, PhD-vel rendelkezik.
  • Az utóbbi 12 évben 8 saját nagydoktorunk lett, 3 további készül a cím megszerzésére. Ilyen arányt (45 oktatónk van) más hazai informatikai képzőhely nem tud fölmutatni.
  • Az alapkutatásban fölmutatott eredményességet jellemzi, hogy 2012-ben 2.5 MrdFt-nyi összeget nyertek az általunk vezetett konzorciumok.
  • A legutóbbi Országos Tudományos Diákköri Konferencián a mi hallgatóink szerezték a második legtöbb díjat.
  • A fokozatszerzések számát illetően kiemelkedő eredményességű a doktori iskolánk, és az országban egyedülálló módon a végzett doktoranduszaink többségével más hazai informatikai képzőhelyeket erősítünk. A doktori képzésünk iránti érdeklődés országosan a legmagasabb.
  • A képzésünk színvonalát jellemzi, hogy több hallgatónk is a mi képzésünk után közvetlenül került  a világ vezető informatikai cégeihez: Google, Amazon, Yahoo, IBM, T-systems.
  •  

    Bízunk benne, hogy a föntiek meggyőzik a jövendő fölvételizőket, hogy érdemes bennünket választani.

    Csend, esti bor...

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!