Tömegszerencsétlenség a Csongrádi sugárúton: 12-en megsérültek, amikor egy Citroen hajtott ki egy troli elé - fotók

A Citroen elsőbbségadás nélkül hajtott a Csongrádi sugárútra, a balesetben a troli szélvédője is kitört. 12-en sérültek meg, köztük a troli vezetője is.

Munkatársunktól

Délutáni helyzetjelentés - A belvárosi rész teljesen be van dugulva. Dugonics tér könyékén minden irányból hosszú sorok vannak. Oskola utca, Somogyi utca is szinte áll, Hősök környéke is lépésben halad. Nagykörúton is sokan vannak, de viszonylag ütemesen lehet autókázni, külső körúton is ez a helyzet. Sugárutakon is folyamatos a haladás, lámpák előtt azért vannak sorok.


Hidakon is viszonylag gyorsan lehet átjutni egyik oldalról a másikra.


14.33 - A Szegedi Rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított büntetőeljárást a Citröent vezető nő ellen.


13.00 - A rendőrség a helyszíni szemlét befejezte, újra 4 sávon halad a forgalom.

10.50 - A rendőrség közleményében az áll, hogy az elsődleges adatok szerint egy személyautó sofőrje 8 óra 36 perckor úgy kanyarodott rá a főútra, hogy nem adta meg a kötelező elsőbbséget, ezért egy épp odaérkező trolibusznak ütközött. A troli sofőrje félrekormányozta járművét, majd egy villanyoszlopnak ütközött.A személyautóban nem sérült meg senki, a helyi járaton tízen könnyen, ketten pedig súlyosan sérültek. A baleset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás keretén belül vizsgálja.


A balesettel érintett útszakaszt a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrség teljes szélességében lezárta. A tömegközlekedés mostanra megindult, a személyautókkal közlekedők kerülni a környező utcákban tudnak.

Citroennel ütközött majd egy villanyoszlopot is elmozdított egy troli a Csongrádi sugárúton


10.35 - Még mindig teljes útzár van érvényben, de a trolikat (amelyiknek nem kell áramszedő a haladáshoz) egyesével átengedik.


10.05 - A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.


09.41 - A rendőrség a járdát is lezárta, gyalogosan is csak azokat engedik be, akik a Csongrádi sugárút és a Nádas utca sarkán laknak.

Citroennel ütközött majd egy villanyoszlopot is elmozdított egy troli a Csongrádi sugárúton. Fotó: Török János - GALÉRIA


09.35 - A rendőrség elsődleges információi szerint egy Citroen C-Crosser a Kecskeméti utcából fordult ki balra a Csongrádi sugárútra, ahol nem adta meg az elsőbbséget a trolinak, ami már nem tudta el elkerülni az ütközést. A troli a padkán felhajtva egy villanyoszlopnak hajtott. Úgy tudjuk 12-en sérültek meg, mindannyian a trolin utaztak, köztük a troli vezetője is. 2-en súlyosan, 10-en könnyebben.


09.22 - Helyszínen tartózkodó kollégánk elmondta, a troli a baleset következtében felszaladt az útpadkán, egy villanyoszlop állította meg, amely kimozdult a helyéről. A lámpatest is leesett a tetejéről. A troli szélvédője kiszakadt.


09.15 - A helyszínt most hagyta el két mentőautó, amiben valószínűleg a sérülteket vitték. A rendőrök a Rózsa utcánál zárták le a sugárutat, de a baleset fentebb, a Kecskeméti utca környékén történt.

Citroennel ütközött majd egy villanyoszlopot is elmozdított egy troli a Csongrádi sugárúton.  Fotó: Török János - GALÉRIA


08.45 - A Csongrádi sugárúton is történt egy baleset, troli és személyautó ütközött, a Rádió Taxi Három diszpécsere szerint most ért oda két mentő. Az érintett útszakaszt a rendőrség teljes szélességében lezárta. A gépjárművezetők torlódásra számíthatnak.


Reggeli helyzetjelentés: Baleset a Boldogasszony sugárút-Bécsi körút sarkán, ahol villamos és személyautó találkozott. Ezen a részen egyébként is sokan vannak, most elég nagy a dugó. A Hősök kapuja környékén is rengeteg az autó minden irányból. A hidakon is a szokásos araszolás van, illetve a Belvárosi híd előtt az újszegedi részen hosszú sorok vannak. Rengeteg méretes kátyú nehezíti a közlekedést szerte a városban - tudtuk meg az ÚtOn partnerétől, a Rádió Taxi Háromtól.


Várjuk az ÖN észlelését is a szegedi utakról!


DE segíthet Ön is: ha bármi szokatlant tapasztal a szegedi utakon, akkor küldje el nekünk észlelését, fotóját az [email protected] és mi közzé tesszük azt az ÚtON hírfolyamában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában