Pályajavítás miatt van vágányzár Szegeden

Suki Zoltán

A vágányokat kell javítani, ezért nehezebb közlekedni a városban. Fotó: Karnok Csaba

Vágányzár van Szegeden az 1-es vasútvillamos és a 2-es villamosvonal Anna-kút és Szeged vasútállomás közötti szakaszán vasárnaptól egészen augusztus 27-ig, ami szintén egy vasárnapi nap lesz. Ebben az időszakban „1-2” jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek ezen a szakaszon. Megkerestük a Szegedi Közlekedési Társaságot, hogy miért van szükség a zárásra. Azt válaszolták, hogy előre tervezett karbantartást végeznek a villamospályán. 

Fotó: Karnok Csaba

A felújítás ideje alatt az 1-es vasútvillamosok Hódmezővásárhely és Anna-kút, a 2-es villamosok Európa liget és Anna-kút ideiglenes végállomás között közlekednek. „1-2” jelzésű összevont villamos- és vasútvillamospótló autóbuszok Szeged vasútállomás irányába a Széchenyi téren a trolibusz megállóhelyen, a Bécsi körúton, az Oldal utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyen állnak meg. A Bem utca nevű megállóhely ideiglenesen szünetel. Az Anna-kút irányába a pótlójáratok Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak és a Széchenyi téren az autóbusz megállóhelyen állnak meg. Emiatt a Galamb utca villamosmegálló marad ki a forgalomból. 

Fotó: Karnok Csaba

Az Anna-kút ideiglenes végállomáson a Szeged vasútállomás felé közlekedő „1-2” pótlójáratra a Tisza Lajos körúton lévő villamos megállóhelyen lehet felszállni. Az Európa liget végállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás irányába közlekedő villamosokra és a tramtrainre pedig a Kossuth Lajos sugárúton lévő eredeti megállóhelyükön lehet felszállni. 

Fotó: Karnok Csaba

A megváltott menetjegyek a vonal teljes hosszában érvényesek. Átszálláskor a menetjegyet a másik felén is érvényesíteni kell.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában