Szeged

2023.10.22. 10:52

Lezárják a Tompai Kapu úti vasúti átjárót, az átkelő végleges kialakítása érdekében

Delmagyar.hu

Fotó: Kanrok Csaba

A szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt október 24-én 7 órától 27-én 18 óráig váltakozva, terelőúton át zajlik a közúti forgalom az érintett vasúti átjáróban – közölte a Mávinform. 

A munkálatok során az útátjáróban szabályozzák a középső, „röszkei” vágányt, cserélik a vágányokhoz csatlakozó aszfaltréteget, így az átkelés az átjáróban lévő vágányokon keresztül komfortosabbá válik a munkákat követően.

Ez idő alatt a vasúti átjáróban közlekedő vonatok több mint fele kimarad a menetrendből, mert ezekben a napokban eleve tervezetten szünetel a vonatközlekedés Kistelek és Szeged-Rendező közötti pályafelújítás miatt. A Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba vonali vonatok forgalma pedig minimális zavartatással fenntartható. 

Fontos, hogy az átjárónál a megszokottnál is körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok. A munkálatok idejére a vasúttársaság az arra közlekedők, valamint a zajjal járó munkavégzés miatt a lakosság türelmét kéri. A városrészek közötti átkelést biztosító átjárót érintő félpályás korlátozás miatt várhatóan jelentős torlódások alakulhatnak ki nemcsak a Tompai Kapu úton, hanem a környező utcákban is, ezért a közúton közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában