Méteres gaz lepi a helyet

2019.10.02. 17:00

Borzasztó állapotok a nagyállomásnál

Olvasónk hívta fel a figyelmet az áldatlan állapotokra. Halkó Pál ön­kormányzati képviselőjelölt több lehetőséget is lát a területben.

Munkatársunktól

Szeged – 2019.10.01. Évtizedes lemaradásban a Nagyállomás és környéke, mondta Halkó Pál Fidesz–KDNP képviselõjelölt és Ormándlaky Balázs lakó a környezõ utcákról. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Borzasztó állapotok vannak a szegedi vasútállomás mindkét oldalán és háta mögött – panaszolták olvasóink. Ormándlaky Balázs Alsóvároson él, rendszeresen sétáltatja erre kutyáját, azt mesélte, nyáron 2-3 méteres gaz is volt a területen – ez most sem sokkal kisebb. – Az út és a gát közötti gondozatlan terület a csöveseknek, kábítószereseknek remek búvóhelyet ad. Szemetet, döglött jószágot is kitesznek ide, közegészségügyi szempontból is van gond – magyarázta. Ő maga építészként dolgozott. Véleménye szerint 150-200 parkolóhelyet ki lehetne itt alakítani. Nem érti, miért nincs arra pénz, hogy rendbe tegyék ezt a környéket.

Elhanyagolt épületek és gazos területek találhatóak a nagyállomás mögött. FOTÓ: KARNOK CSABA

– Ötvenöt éve élek Alsóvá­­roson, rossz nézni, hogy a Szö­­vetkezeti és Bánomkert sor ál­­lapota elhanyagolt, gazosak a területek, járhatatlanok a bur­kolatok. Kialakítható lenne itt egy barna mezős beruházási lehetőség – mutatta az állomás mögött a Fővám közön és az Állomás utcán Halkó Pál ön­kormányzati képviselőjelölt. Úgy fogalmazott, a közlekedés és a parkolás, valamint a hajléktalankérdés is megoldatlan. A pályaudvar mögötti terület kihasználatlan, véleménye szerint a harmadik híd megépítésével lehetne ezt is helyrehozni. Hozzátette, minden adott ahhoz, hogy üzemek, kisvállal­kozások települjenek ide.

Elmondták, szerintük központi közlekedési csomópont is le­­hetne Alsóváros, ha a vonatok mellett a távolsági járatok is ideérkeznének. Az alsóvárosiaknak nagy segítség lenne, ha a közösségi közlekedést a lakossági igényekhez igazítanák. Az állomásra igyekvők a Fővám közben és a Bánomkert soron parkolnak, sokszor kapubejárók és garázsok előtt, azok tulajdonosainak bosszankodását kiváltva ezzel. – Esztétikai és turisztikai szempontból is rendezettségnek kell itt lenni, ide érkeznek a turisták, ugyanakkor a nagyállomás Alsóváros szerves része, így az itt élőknek is fontos, milyen környezetben élnek – fogalmazott Halkó Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!