Iain Lindsay az egész napját itt tölti

2019.11.11. 13:53

Juhász Gyula verset szavalt és diákokkal is találkozott a brit nagykövet Szegeden

Két évvel ezelőtt a British Petrol megnyitóján járt utoljára Szegeden Iain Lindsay, Nagy Britannia magyarországi nagykövete, aki nagy szerelmese városunknak.

Szeged 2019.11.11. Deák gimnázium Brit nagykövet képen: Fotó: Török János - Délmagyarország - DM

Fotó: Torok Janos

Hétfői látogatását a Deák Ferenc Gimnáziumban kezdte, mint mondta azért, mert ez a régió egyik legnagyobb angol két-tannyelvű iskolája. A szegedi diákoknak idézett Juhász Gyula Milyen volt… című verséből, amelyet később a költő egykori háza előtt teljes egészében elszavalt, erről videó is készült. Majd Rovó Lászlóval, az egyetem rektorával a szegedi Science Park befektetési lehetőségeiről beszélgetett, úgy fogalmazott egyre nő a brit cégek száma országunkban és számos olyan lehetséges befektető van, amely kutatásfejlesztéssel foglalkozik. A Szegedi Tudományegyetemen is találkozott egyetemistákkal, ahol a Brexitről, az angol-magyar kapcsolatokról, és a közelgő brit választásokról is szó esett. Ezt követően látogatást tett a Pick Zrt-nél, és természetesen ismét ellátogatott a BP-hez is.

Fotók: Török János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!