SzeretetSüti jótékonysági akció

2021.12.14. 16:09

A Kozmutza-intézményt támogatják a bevételből – Kovács Erika fotói

Negyedik alkalommal rendezte meg a Tiszta Szívvel Egyesület Hódmezővásárhelyen, a református ótemplomban a SzeretetSüti jótékonysági akciót. A civil szervezet körülbelül 1 millió forinttal segíti a Kozmutza-intézményt.

Kovács Erika

Forrás: Kovács Erika

Sokan vettek részt a december 5-én megrendezett jótékonysági akción, összesen 46-an kínálták saját készítésű süteményeiket a Tiszta Szívvel Egyesület programján. Egy-egy szelet édes vagy sós finomság ajánlott ára 200 forint volt. Azonban többen ennél több pénzt tettek az adománygyűjtő befőttesüvegekbe, hogy a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Is­­kola, Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Intézményt támogassák. Az intézmény az udvarát szeretné fejleszteni. 

 

Arról, hogy milyen eredménnyel járt a jótékonysági akció, Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesület kuratóriumának elnöke videóban számolt be. 

 

– Valamennyien, akik süteményt hoztak, vagy műsort ad­­tak, hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, de természetesen azok is, akik ezen a vásáron töltötték meg vasárnap este a családi asz­­taluk süteményestálját finomabbnál finomabb csemegékkel. Valamennyien önzetlenek voltak, tudták, hogy jó szolgálatot tesznek, a munkájukkal vagy az üvegekbe bedobott összeggel olyan gyermeket segítenek, akik ezt megérdemlik – fogalmazott. Búzásné Böbe egy Tiszta Szívvel tortát készített, amelyet licitre bo­­csátottak. 

 

Az idén 16 éves egyesület sza­badtechnikás rajzpályázatot is hirdetett Évszakok címmel. A felhívásukra összesen 90 pályamű érkezett. 

 

– Szerettük volna mindenki­nek megmutatni ezeket a gyönyörű munkákat, hogy minden­­ki megcsodálhassa és büszke le­­hessen az alkotókra – emelte ki Lázárné Megyeri Zita. 

A zsűri által legszebbnek talált munkákból a civil szervezet egy lapozható 2022-es kalendáriumot készített, amit 1500 forintért árusítottak. 

Ennek bevétele ugyancsak a Kozmutza-iskolát segíti. 

Lázárné Megyeri Zita el­­mond­­­­­­ta, a süteményeladásból 231 ezer 265 forint gyűlt össze. 

A Búzásné Böbe által készített Tiszta Szívvel tortát 30 ezer fo­­rintért árverezték el. Ezekhez az összegekhez hozzáadják a naptárakból befolyt összeget is. Az egyesület a tervek szerint körülbelül 1 millió forinttal tá­mogatja az iskolát. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!