Szegedi hírek

2021.12.29. 17:30

Háromszor is leadta testsúlya mintegy felét Vörös Alexandra

Vörös Alexandra 34 éves korára három nagy fogyást is tudhat már a háta mögött: kétszer 40, egyszer 30 kilótól szabadult meg. A gyorsétteremben dolgozó édesanya jelenleg 60 kilogramm, és azt mondja, már annak ellenére sem fél a visszahízástól, hogy munkahelyén rendszeresen shake-ekkel jutalmazza meg magát.

Timár Kriszta

Fotó: Kuklis István

A fogyókúráról mindenki tudja, hogy kemény munka, ha pedig valaki jelentős súlytöbblettől tud megszabadulni, azt mindig elismerés övezi. Sajnos azonban a sikertörténetek mögött vannak kudarcok is: a leadott kilók idővel visszakúsznak, a legtöbben pedig ilyenkor már nem vágnak bele újból az önsanyargatásba. 

Vörös Alexandra története éppen ezért különleges, ő háromszor is képes volt leadni akkori súlyának csaknem felét, és mivel utolsó fogyókúrája óta már több év telt el, biztos benne, hogy most már nem kúsznak rá vissza a zsírpárnák. 

– Diákként vidám, kövér lány voltam. Amikor azonban már kezdtek érdekelni a fiúk, egyszer kaptam egy olyan beszólást, ami teljesen padlóra küldött. Ekkor kezdődött a nyári szünet, és én azzal töltöttem a teljes vakációt, hogy otthon ültem, és nem ettem. Bár testmozgást nem végeztem, a szomorúság és az étvágytalanság megtette a hatását, és 100 kilóról 60 kilóra fogytam le szeptemberre – kezdte történetét a 34 éves szegedi édesanya. 

A következő években azonban 20 kiló visszakúszott rá, majd amikor az emlékezetes vakáció után 5 évvel munkába állt, újabb 10 kiló felszaladt. Állása ugyanis nem igazán kedvez a fogyókúrának, egy gyors­étteremben kapott munkát. 

– Hat és fél évvel ezelőtt ismertem meg Király Robit, aki akkor már fogyasztotta a szegedieket. Hozzá kezdtem el járni spinning órákra, majd pár hónapra rá elkezdtem a rizsalapú diétáját is. Így nagyjából egy év alatt 94-ről ismét lefogytam 60 kilóra. Közben mi egy pár lettünk, és teherbe estem – folytatta Alexandra a történetét. Hozzátette, a babavárás idején nem hízott meg, kislányuk azonban koraszülöttként jött a világra, emiatt pedig hosszabb időre otthon maradt vele. 

Vörös Alexandrára nézve valószínűleg kevesen mondanák meg, hogy többször is volt 100 kiló körül a súlya.  Fotók: Kuklis István

– Tejem sem volt, így próbáltam enni, hogy legyen, mindez pedig olyan jól sikerült, hogy 100 kiló fölé ment a súlyom – beszélt utolsó mélypontjáról. 

Amikor kislánya másfél éves lett, az édesanya ismét elkezdett spinning órákra járni. 

Heti 2 edzést iktat be az életébe, de a szigorú diétát már nem kezdte újra. 

– A lányom 4 és fél éves, folyamatosan mozgásban van, így nekem is lépést kell tartanom vele. Ez és a sport elég volt ahhoz, hogy ismét visszakapjam a régi formámat. Jelenleg 60 kiló vagyok, és bízom benne, hogy több küzdelmem már nem lesz a súlyommal. Azt gondolom, mostanra teljes életmódot váltottam, ez pedig garancia arra, hogy ne hízzak vissza – fogalmazott. 

Bár Alexandra nem von meg magától semmit, arra odafigyel, hogy ne egyen nagy adagokat. 

– Azt agyban meg kellett tanulni, hogy ha leülök a családdal vagy barátokkal enni, akkor is tartsak mértéket, tudjak nemet mondani a repetára. Abban viszont nem hiszek, hogy bizonyos ételeket teljesen megvonjak magamtól, így a gyorsétteremben, munka közben továbbra is megiszom a shake-eket – nevetett. 

 

Alexandra nem hisz abban, hogy bizonyos ételeket meg kellene vonnia magától ahhoz, hogy megtartsa alakját.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!