Csongrád-Csanád megye

2021.12.20. 18:24

Hét millió forintnyi ajándékkal segít idén karácsonykor a Rotary

Csaknem 7 millió forint összértékű adományt juttat el karácsony előtt rászorulóknak a Szent-Györgyi Albert Rotary Club, ezzel tíz év legsikeresebb ünnepi akcióját zárják. Harminc támogatott családjuk mellett kaptak ajándékot a kistelepülések, az anyaotthon és a Gemma iskola is.

T.K.

Forrás: Karnok Csaba

Harminc családnak ad 100-100 ezer forint értékű ajándékot idén karácsonyra a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A Klauzál téren minden nap 17 órától adják át az adományozó okleveleket az érintetteknek, a csomagokat pedig tegnap el is kezdték kiszállítani. A tartós élelmiszerek mellett mindenki azt kap, amire a leginkább szüksége van: laptopot, szárítógépet, tűzifát vagy éppen a számlatartozás kiegyenlítését. A jótékonysági akció végéhez közeledve tegnap sajtótájékoztatót tartottak, amelyen elhangzott, hogy nem csupán 30 család karácsonyát teszik szebbé.

Elekes Zoltán, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club tagja elmondta, egyik tagjuk 1 millió forintot ajánlott fel arra a célra, hogy abból tartós élelmiszercsomagokat állítsanak össze. A pénzből 310 egységcsomag készült, amelyet Szeged-környéki kistelepülések rászorulói kapnak majd meg. Sándorfalva, Kübekháza, Balástya, Dóc, Ásotthalom és Szatymaz polgármesterei a sajtótájékoztatón személyesen vették át az adományt, amelyet a következő napokban el is juttatnak azokhoz, akiknek ez a legnagyobb segítséget jelenti. 

Az Anyák Átmeneti Otthona is kapott felajánlást. Klivényi Péter, a SZTE Neurológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanára, aki szintén klubtag, egy laptopot vásárolt az intézménynek, amelyet szintén tegnap adott át. 

Az anyaotthonba emellett több csomag ajándék is érkezett, amelyeket egy londoni iskola diákjai adtak össze és küldtek el Szegedre. Ezekben gyerekjátékok, plüssök, pelenkák és tápszerek voltak. Mindezek mellett pedig a Gemma iskola is kapott ajándékot: a Goodwill Pharma jóvoltából vitamincsomagot vehetett át az intézmény igazgatója.

Az adományok összértéke – amelyeket karácsony előtt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club eljuttat rászorulóknak – csaknem 7 millió forint. 

Tíz év alatt ez volt a legsikeresebb ünnepi akciójuk. A Klauzál téren december 23-ig még minden nap megtartják az MVM-Rotary Adventet, a rendezvény idején kínált forralt borért és teáért kapott adományokból pedig január második hetében három napon keresztül főznek majd az alsóvárosi szegénykonyhán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!