NAGY PÉTER SÚLYEMELŐ ÉS CSALÁDJA A ROKONOKKAL ÉS BARÁTOKKAL TÖLTI AZ ÉV VÉGÉT RÉDÉN

2021.12.24. 18:04

Lara csodájára járt a feldíszített fenyőfának

A halászlé, rántott hal és hagymás krumplisaláta trió megingathatatlan részét képezi a karácsonyi menünek Nagy Péteréknél, de a habos süteményeknek is kiemelt szerep jut ilyenkor. 17 hónapos kislányuk, Lara kedvéért idén először állítottak és díszítettek fenyőfát Szegeden.

Becsei Dávid

Szeged – 2021.12.22. Nagy Péter súlyemelő és családja karácsonyi szokásaik. Képen: Nagy Péter, Csillag Filoména és kislányuk Lara. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

A Bakony északi lábánál meg­­húzódó Cuhai-Bakonyér völgyben elterülő kisközségből, Rédéről származik Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK háromszoros olimpikon, tizenhétszeres magyar bajnok és masters világbajnoka és felesége, Csillag Filoména. Hat éve, a Tisza-parti városban élnek együtt, tizenhét hónapja pedig már hárman, ugyanis megszületett kislányuk, Lara.Hazautaznak 

 

– Mindkettőnk családja Rédén él, így a karácsonyi ünnepeket mindig otthon töltjük. Ez mindig egy olyan időszak, amikor picit megpihenünk, és a családdal, a helyi barátokkal vagyunk. Általában az új év má­­sodik vagy harmadik napján térünk vissza Szegedre – árulta el Nagy Péter, miközben a figyelmünket kislánya, Lara élvezte. A kezdeti szégyenlősséget hamar levetkőzte, fotós kollégánkat ezután már „kávéval” és „főtt tojással” kínálta a család szeme fénye a kis konyhájában.

 

Az első karácsonyfa 

 

– Már hat éve együtt élünk a feleségemmel, de idén először állítottunk karácsonyfát Lara kedvéért. Mivel ilyenkor mindig hazautazunk, így Szegeden ez eddig elmaradt, most viszont jó volt látni, ahogy reg­­gel a feldíszített fenyőt megcsodálta a kislányunk, és örült, ugrált, táncolt örömében – avatott be bennünket a civilben a toborzóirodán katonaként dolgozó Nagy Péter.Miközben beszélgettünk, La­­ra igyekezett kihasználni fi­­gyelmünk minden egyes pillanatát. Megismerkedtünk Bogyó és Babócával, majd a fenyőfán a legszebb díszt, az angyalkát csodáltuk meg. Ezután a labdatengert mederben tartó medence került a középpontba. Úsztunk a labdatengerben, egy-egy elpattanó játékot pedig nagy kacagással vettünk tudomásul.

A tizenhét hónapos Lara élvezi, hogy mindig a figyelem középpontjában van. Fotó: Karnok Csaba

Forrás: Karnok Csaba

Ami pedig az ünnepi asztalt illeti, Nagy Péteréknél is a menü alapja a szegedi halászlé. 

 

– A halléért mi felelünk min­­dig, Szegedről visszük Ré­­dére. Idén viszont az otthoniak magukra vállalták, hogy intézik. Volt, amikor közösen készítettük, de rengeteg időt igényelt a passzírozással. Így nem kell egész nap a tűzhely mellett állni valakinek, hanem csak este megmelegítjük. Mi szerencsés helyzetben vagyunk itt, mert az év bármelyik napján elugorhatunk a csárdába egy finom, helyi, klasszikus halászlére. Ami a 24-i programunkat illeti, 18 órakor megyünk a templomba, majd nálunk megvacsorázunk. Másnap ebédre pedig megyünk Filoménáékhoz – részletezte a Nagy család karácsonyi programját. 

 

Halászlé, rántott hal és hagy­­más krumplisaláta a ha­gyományos menü náluk évek óta. Ritkán változtatnak, ha jön újdonság, ez a három fogás akkor is asztalra kerül. 

 

Hab, hab és hab 

 

– Hú, nagyon! – válaszolta Pé­­ter arra a kérdésünkre, hogy édesszájú-e. – Az ünnepekben azért elengedem magam, mert év közben odafigyelek, hogy minél kevesebb édességet egyek a felkészülés miatt. Anyu ilyenkor elhalmoz, köztudott, hogy imádom a habos süteményeket. A legnagyobb vita mindig abból van, hogy én azt mondom, az se baj, ha nincs tészta, de hab legyen bő­­ven, míg a feleségem és anyukám ezt máshogy gondolja – mesélte nevetve, majd hozzátette, Filoména év közben is elkényezteti, mert imád sütni, ínycsiklandó tortákat készít, de a tészta, a krém és a hab arányát azért itt is átbeszélték.Nagy Péter januárban kezdi el újra az edzéseket, az első nagyobb versenye pedig az áprilisi Európa-bajnokság le­­het, amelynek Bulgária fővárosa, Szófia ad otthont. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!