Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészséghez került az eset

2021.12.10. 15:47

Megerőszakolhatták társai a határon szolgáló rendőrnőt

Az egyik határon töltött szolgálata alatt két társa elkábította, majd megerőszakolta, elvéve így a szüzességét is - nyilatkozta Zsiga Katalin őrmester. Most a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálódik az esettel kapcsolatban.

A kép illusztráció. Fotó: Havran Zoltán

A Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja, hogy két kollégája megerőszakolta őt. 

 

-Letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem” - mondta Katalin a Blikknek adott interjúban.

 

Elmesélte azt is, hogy csak utána, kollégáitól jött rá, mi is történt vele az ominózus éjszakán. Kiderült, hogy az esetet felvették és egy videó terjed róla.  Ezen látta meg, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Mag sem akarta elhinni, amíg nem látta a felvételt.

 

Az erőszaktevők ugyan beismerték tettüket, de megfenyegették kolléganőjüket, hogy nem beszélhet a történtekről. Katalin ugyan nem akart többet velük dolgozni, mégis berendelték.

 

Így is jelentést írta a parancsnokának, amelyben az erőszak mellett a videóról és a fenyegetésről is beszámolt. Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást. Az Országos Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte: „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!