Egy gyönyörű balástyai udvar

2021.12.20. 17:03

Nem mindennapi a karácsonyi kivilágítás Vetróéknál – Galéria

Ismét teljes pompájában tündökölt a hétvégén a balástyai Vetró család magánháza, amelynek több mint két évtizede minden karácsony előtt csodájára jár a település apraja-nagyja.

Koós Kata

20211218 Balástya Karácsony díszkivilágítás a Fecske utcában. Élő zene és tea várta a vendégeket, bárki bemehetett az egyébként magánszemély udvarába Képen: Vetróné Kata udvara Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Tavaly a járványhelyzet miatt szerényebb körülmények között ünnepelték az ünnepi fénykavalkád felkapcsolását, idén azonban újra több mint százan látogattak el a ház udvarába, hogy megcsodálják a nem mindennapi díszkivilágítást.Több tízezer izzó öltöztette fénypompába a kert valamennyi növényét, amelyek között bájos, ünnepi alakzatok, szarvasok, angyalkák, csillagok, hóemberek, ajándékcsomagok és fenyőfák tündököltek. 

Vetró László és neje, Kata több mint húsz évvel ezelőtt gyermekeik kedvéért kezdte kivilágítani otthonukat. Az esztendők múlásával a dekorációs elemek egyre bővültek, a faluból pedig mind többen szerették volna hosszasabban megcsodálni a szemet gyönyörködtető fény­áradatot. 

Az évtizedek alatt a díszkivilágítás felkapcsolása igazi közösségi rendezvénnyé vált. A vendégek idén is élőzene kíséretében, a gyerekek forró teát, a felnőttek forralt bort kortyolgatva, nagy beszélgetések és közös fotózkodások közepette csodálták meg szombat este a lenyűgöző, ünnepi fényáradatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!