Szegedi hírek

2021.12.21. 06:59

Németh Alexandra majdnem mindenét elemésztették a lángok, a kislányával együtt volt otthon

Az elmúlt hét csütörtökén Szegeden, a Csörlő utca egyik társasházának második emeletén váratlanul tűz ütött ki az édesanya szobájában. Az ingatlanban 6 éves kislányával, Lizuval élt Alexandra, a kialakult helyzetben a mamánál húzták meg magukat. Szinte mindenük elpusztult, és eddig a szakemberek nem tudták megállapítani, mi okozhatta a tüzet, és tűzvizsgálat nem lesz az ügyben – tudtuk meg.

Imre Péter

Az édesanya szobájában minden elégett. Kislányával, Lizuval néztek szét. Fotó: Török János

Fotó: Török János

– Az a reggel is úgy indult, mint a többi: felkeltem, és kimentem az erkélyre kávézni, majd indultam volna ébreszteni a kislányomat, Lizut – emlékezett Németh Alexandra. A 6 éves Elizabetet mostani párjával, Csábi Zoltánnal együtt nevelik. 

 

Láng a függönyön 

 

– Befelé menet megálltam az ablak mellett, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a konvektor felett tűz szalad fel a függönyön. Tizedmásodpercek telhettek el, mégis úgy éreztem, legalább 10 percig állok ott – elevenítette fel a történteket Szandra. 

A füg­­gönyből égő darabok hullottak az ágyára, amely azonnal lángra kapott. Próbálta kisebb anyagdarabokkal elfojtani, nem sikerült, kisvártatva az egész ágy égett, és a terjengő füsttől lassan elsötétült a szoba. Felkeltette kislányát, átvitte a szomszédba, onnan hívták a tűzoltókat, akik percek alatt a helyszínre értek. Akkor már sűrű, fekete füst gomolygott a szobából, és a tűz szorításában recsegett, ropogott minden. 

 

Karácsonykor költöztek 

 

Még a tűzoltók kiérkezése előtt az egyik felső szomszéd kis házi poroltóval futott le hozzájuk, de azzal nem sokra ment, nem tudott jelentősen segíteni. A fölöttük lakónak mindkét ol­dalon betörtek az ablaküvegei a nagy forróságtól. Alexandra, míg a fentiek lezajlottak, az uj­­jain, illetve a lábain egészen combig másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. 

– Akkor észre sem vettem, nem fájt, viszont szombatra begyulladt, és elmentünk Zolival a szegedi bőrgyógyászati klinikára, ahol elláttak, bekötöztek – mondta Alexandra. 

Az édesanya szobájában minden elégett. Kislányával, Lizuval néztek szét. Fotó: Török János

Közben felértünk egykori otthonukba, mindenütt pusztulás nyomai, fekete falak és füstszag. Tönkrement a laptop – benne pótolhatatlan fényképekkel, emlékekkel –, a mobil, a varrógép és a frissen vásárolt anyagok. Elenyészett a múlt és a jelen, a jövő azért biztosan nem. A biztosító hétfőn mérte fel a keletkezett kárt. 

– Aranyosak voltak a tűzoltók, az egyikük csokoládét és más édességet vett a kislánynak, valamint kaptunk játékokat, ruhákat tőlük, és a Vöröskereszt is ígért segítséget – mesélte Alexandra. Majd kicsit fátyolos tekintettel, elérzékenyülve folytatta: érdekes, hogy négy éve, éppen karácsonykor költöztünk ebbe a lakásba. Szinte teljesen üres volt, alig volt bútorunk, ágy, mo­­sógép, kis asztal és a karácsonyfa. Ennyi. És most pár nap múlva szenteste... 

– Amikor anya bejött a szobámba, már ébredeztem, láttam, hogy szalad, és jött be a füst. Kiugrottam az ágyból – nyílt meg és mesélt Lizu, aki először nagyon megszeppent, be sem akart menni a kiégett lakásba. 

 

A kutya neve 

 

Elizabet a szobájából magához ölelve kihozta egyik kedvenc játékát, egy plüsskutyust. Meg­­kérdeztem, hogy hívják. Szandra bátorította, mondja el, mi a neve, mert emlékszik rá, hogy elkeresztelte. 

– Igen, de azt a nevet már nem akarom... – mondta halkan a pici lány. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!