Szegedi hírek

2021.12.14. 15:40

Németh István lett az új alapítványi titkár

S.Z.

Forrás: Frank Yvette/Archív fotó

Lemondott a Szegedért Alapítvány titkári posztjáról, és Ügyvezető Kuratóriumi tagságáról Kapás Ferenc. Helyette Botka László polgármester Németh Istvánt, a Szegedi Városkép és Piac Kft. korábbi vezetőjét javasolja mindkét pozíció betöltésére – derült ki a Szegedi Közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának keddi ülésén. 

A bizottság elfogadta a polgármester javaslatát, ami így a pénteki közgyűlés elé kerülhet.

Németh István október elsején távozott a Szegedi Városkép és Piac Kft. éléről. Hat évig vezette a céget, és akkor azt mondta, hogy most már több időt szeretne a családjával tölteni. Az alapítvány titkárának egyébként fontos szerepe van, hiszen az első számú aláírónak számít, azaz rendelkezik  például a bankszámlák felett.

A bizottság ezen kívül elfogadta a város átmeneti gazdálkodásáról szóló rendeletet. 

Ebben többek között azt szabályozták, hogy a város a bevételeket korlátlanul beszedheti, a kiadásokat azonban korlátozzák. Ez azt jelenti, hogy például a tömegközlekedést mindenképpen finanszírozni kell, de például bizonyos önkormányzati felújításokat már nem indíthatnak el. Ez nem érinti a bérlakásállományt, arra továbbra is költhetnek.

Az önkormányzat egyeztetett a városi cégek vezetőivel, így 2022 első két hónapjában biztonságosan tudnak működni a városi tulajdonú vállalkozások. 

Engedélyezte a bizottság azt is, hogy – ha a közgyűlés is elfogadja – engedjék el a Belvárosi híd szegedi hídfője alatti 400 négyzetméteres terasz bérleti díjának felét, akkor amikor az működik, tehát a nyári szezonban. Ezt a bérlő kérte, a koronavírus-járványra hivatkozva. A területet hosszas pályáztatás után sikerült bérbeadnia a városnak, havi 600 ezer forintért. Szezonon kívül, amikor nem üzemel, akkor természetesen bérleti díjat sem kérnek érte.  

Elfogadták azt is, hogy a Kövér Béla Bábszínház Kárász utcai raktára helyett – amit kinőtt az intézmény – Kiskundorozsmán, a Negyvennyolcas utcában tárolhassák majd a díszleteket és eszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!