Szegedi hírek

2021.12.12. 12:43

QR-kódos adventi naptár a Kossuth Zsuzsában

Modern adventi naptárral örvendeztette meg a diákságot az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola tanári kara.

Forrás: DM

Minden egyes ab­­lak egy telefonnal leolvasható QR-kódot takar, amely a karácsonnyal és adventtel kapcsolatos filmfelvételekhez, versekhez, cikkekhez, zeneszámokhoz vezető webhelyeket mutat a diákságnak. A kivitelezés Csatordai Petra tanárnőnek köszönhető, a naptár az iskola hagyományos adventi eseménysorozatának egyik meglepetése. 

– Egy nagy családi házat ál­­modtam meg a naptár dizájn­jának. Az iskolánk általában is családias hangulatú, talán erről jutott ez az eszembe. A kollégák vetették fel a QR-kód ötletét, amit továbbgondoltam – meséli az elsősorban grafikát oktató tanárnő. 

A naptár december 24-éig min­­den napra egy-egy újabb meglepetést tartogat. 

Az első ablakot kinyitva a diákok rátalálhattak egy interneten elérhető szavalatra is, például Ady Endre Karácsonyi regéjére Szabó Gyula előadásában. A kódok között megtalálható az iskola PedSingers nevű tanári kórusának több, korábbi karácsonyi felvételére való hivatkozása is. 

Érdekes cikkekre is bukkanhatnak a tanulók, ilyen például a „Mutasd meg a karácsonyfád, megmondom, ki vagy!” című írás. A kódok hivatkozásait az iskola Facebook-oldala na­ponta közli, a linkeket a tanári kar gyűjtötte össze. 

Az adventi készülődés ötödik éve hagyomány az iskolában. A tavalyi év rendhagyó volt, de nem maradt el: az intézmény honlapján történt a gyertyagyújtás a tanárok otthonról küldött videóüzeneteivel, valamint a PedSingers tanári együttes ka­­ranténdalt is készített. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!