Szegedi hírek

2021.12.27. 09:30

Töltésen sétáló nőt raboltak ki Szegeden

Földre vitték, egyik férfi rá is feküdt, majd levették az ékszereit és a nála lévő ajándékokat is elvitték.

delmagyar.hu

Illusztráció: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A közeli erdőben lakó gyanúsítottak csütörtök este 6 óra körül sétáltak Szegeden az egyik garázssor melletti töltésen, amikor szembe találkoztak és beszélgetést kezdeményeztek a hazafelé tartó sértettel. A két férfi egyike a nő mögé került és földre vitte a sértettet, majd teljes testével ráfeküdt. Ezt követően a sértett ellenállása és segítségért kiabálása ellenére gyanúsítottak kivették a nő két arany fülbevalóját. 

Az eltulajdonított tárgyak. Fotó: police.hu

A nő a kezét ökölbe szorítva megpróbálta megakadályozni, hogy a gyűrűjét is elvegyék, azonban a gyanúsítottak a kezét szétfeszítve azt is eltulajdonították tőle. 

A gyanúsítottak mindeközben a sértett száját kesztyűvel befogták és elvették tőle a nála levő ajándékokkal teli táskát is, majd a helyszínről elszaladtak. 

A két gyanúsított mintegy 200 ezer forint kárt okozott. A nő a bűncselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el és kabátja is szétszakadt.

 

 

A társtetteségben elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a két gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Az ügyészi indítványnak mindkét gyanúsított esetében a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!