A Születés fájával is gyarapodtak

2022.01.21. 16:00

A sikeres pályázatok és a fejlődés határozták meg Forráskút elmúlt évét

– Többek lettünk 2021-ben, mert építettünk, fejlődtünk, tapasztaltunk, de kevesebbek is, mert sajnos ez az esztendő áldozatokat is követelt a közösségtől, illetve tőlünk – foglalta össze röviden az elmúlt évet Fodor Imre, Forráskút polgármestere.

Munkatársunktól

Sajnos áldozatokat is követelt 2021, ennek ellenére sikeres, fejlődéssel teli év áll a település és lakói mögött – értékelt Fodor Imre, Forráskút polgármestere. Archív fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

– Az év közepén lehetőségünk volt kicsit fellélegezni, és sikerült hagyományainknak megfelelően rendezvényeket szervezni, így tudtuk megtartani ballagási ünnepségeinket, faluna­punkat, szü­­reti felvonu­lásunkat, va­lamint lehetőségünk volt együtt készülni karácsonyra az adventi hétvégék közös programjain. 2021-ben településünk építésére is igyekeztünk gondot fordítani, és ennek eredményeképpen tovább tudtuk folytatni a már megkezdett közös munkát. Há­­ziorvosi rendelő, a szociális szolgáltatásoknak helyet adó épület felújítását, az általános iskola előtti forgalomlassító szigetet, a helyi piac térburkolását és a kerítés megépítését, a Móricz Zsigmond és a Boross József utca aszfaltozását, járdaszakaszok felújítását, a Jerney-iskolához tartozó külső területrész bekerítését, és munkába állíthattuk a Magyar Falu programban beszerzett kommunális közterület-karbantartó gépünket – sorolta Fodor Imre, Forráskút polgármestere, amikor arra kértük, értékelje a település 2021-es évét. Forráskút közterei, intézményei egyre virágosabbak, mert részt vettek az Országfásítási Programban, és dísznövényeket vásároltak. 

– Az identitás, a szülőföldhöz való tartozás jelképeként átadtuk a „Születés fáját”, ünnepségen köszöntöttük a 2020-ban született gyermekeket. Az év végén a tél, a karácsony közeledtével a gondoskodás, segítés, az ajándékozás került előtérbe. Ajándékcsomagokat készítettünk ellátottaink, időseink részére, cipősdoboz-akciót szerveztünk, sokan ajánlottak fel játékokat, gyümölcsöt, amit az önkormányzat édességgel egészített ki. Még a kutyáknak is érkezett ajándék szárazeledel formájában, amit a tanyagondnokaink szállítottak ki – folytatta az elmúlt év kiemelkedő eseményeinek felsorolását a polgármester. Hozzátette, tavaly is sikeresen pályázott Forráskút a szociálistüzelő-programban, aminek köszönhetően folyamatban van a tűzifa kiszállítása az igénylők, jogosultak részére. 

– Mindenkinek hálásan kö­szönöm a településünk, így la­­kosaink érdekében végzett segítő közreműködését, munkájukat, hiszen jobbító célja­inkat, szándékainkat csak kö­­zösen együttműködve tudjuk megvalósítani, közösen tudjuk saját igényeinknek megfelelőre formálni a vidéki harmóniát sugárzó települést, Forráskutat, ahol mindannyian jól érezhetjük magunkat – hangsúlyozta Fodor Imre a beszélgetés végén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!