Labdarúgás, Budapest

2022.01.29. 13:30

Mindenki tudja és teszi a dolgát

Folytatódik a labdarúgó NB II.: vasárnap 13 órától a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Budapesten a III. Kerület otthonában lép pályára a 21. fordulóban.

Mádi József

Gyorsan eltelt a szűk egy hó­­nap, máris itt van az első „tavaszi” bajnoki.A Szeged-Csanád GA január 3-án kezdte meg az idei munkát, majd tíz napra Törökországba utazott, ahol két felkészülési mérkőzést játszott orosz együttesek (kikapott a Krilja Szovetov Szamarától 2–0-ra, legyőzte az Arszenal Tulát 2–1-re) ellen, aztán egy hete hazatért, és máris itt a nyakunkon a III. Kerület elleni folytatás. 

– Volt egy kicsi nehézségünk az elmúlt időszakban, de szépen lassan haladva megpróbáljuk pótolni az elmaradt dolgokat, így például az erőnléti lemaradásokat – nyilatkozta Dragan Vukmir, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője. – Tudtuk, hogy nagyon hamar kezdődik, illetve folytatódik a bajnokság, a srácok jól dolgoztak, és majd a mérkőzés megmutatja, hogyan is állunk. A két edzőmeccs alatt inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly, nem voltak frissek a labdarúgók, de a második meccs már jól nézett ki. A több kisebb hiba ellenére sok pozitív visszajelzést kaptam. 

Az egykori magyar bajnok já­­­tékosnak meg kell bontani a védelmet, hiszen a belső védő Temesvári Attila öt sárga lapja miatt nem játszhat. Érdekesség, hogy a korábbi 20 forduló alapján ez az első sárga lapok miatti eltiltás a csapatnál, Farkas Aurél és Temesvári csak pi­­ros lap miatt kapott büntetést. – Remélem, Attila hiánya nem okoz majd problémát a csapatjátékban. Mindenki tudja a dolgát, így aki a helyére lép, tisztában van vele, mit várunk tőle. Aki eddig kevesebbet játszott, az kihasználhatja a lehetőséget, ha ő kerül a kezdőbe. A pótlásán még gondolkodom – mondta Vukmir. 

A tabella ötödik helyezettje megy a 15. helyezetthez, ám ezt nem szabad figyelembe venni, hiszen a III. Kerület az NB I.-ből igazolt: Paksról Nyári Patrik és Kulcsár Dávid érkezett. – Szeretnének bennmaradni, jól erősítettek, az első bajnoki lesz hazai pályán, szóval van motivációjuk bőven. De ezzel nekünk sem lehet problémánk, ha a jelenlegi helyezésnél előrébb szeretnénk végezni. Engem elsősorban a saját játékunk érdekel, és az, hogy a miénk legyen a három pont – jegyezte meg végül Dragan Vukmir. 

 

Indul a szezon. Dragan Vukmir kíváncsian várja a III. Kerület elleni mérkőzést. 

Fotó: Frank Yvette

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!