Szeged

2022.01.06. 15:02

Rendkívüli közgyűlés az Agóra-ügyben

A Szent-Györgyi Albert Agóra vezetőváltása miatt rendkívüli közgyűlés összehívását kérte a szegedi Fidesz, amit péntek reggel 8 órára össze is hívtak. Tápai Péter frakcióvezető azonban attól tart, hogy a baloldali többség nem megy el az ülésre, ami így határozatképtelen lesz.

Munkatársunktól

Összehívták a közgyűlést, de a Fidesznek vannak kétségei. Fotó: Frank Yvette

– Az elmúlt két évben több mint nyolc cégvezetőt váltottak le a szegedi önkormányzati vállalkozások éléről, és mindezt Szeged polgármestere, Botka László utasítására – jelentette ki sajtótájékoztatóján a szegedi Fidesz frakcióvezetője. Tápai Péter szerint kísértetiesen hasonlít ezekre az esetekre Orbán Hédi leváltása is, aki eddig a Szent-Györgyi Albert Agóra vezetője volt.

Az ügy tisztázása érdekében a Fidesz frakció kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását, ami meg is történt, péntek reggel 8 órakor találkoznak a képviselők. Tápai Péter szerint azonban az ülés határozatképtelen lesz, mert bojkottálni fogják a baloldali képviselők. Ezt tették egyébként korábban a parkolási botrány miatt összehívott rendkívüli közgyűlésen is, amit akkor Nagy Sándor alpolgármester nyilvánított határozatképtelennek.

A frakcióvezető azért gyanakszik erre, mert a meghívóban a 8 órási időponton kívül szerepel egy negyed órával későbbi is. Ha mindkét ülés határozatképtelen, akkor mehetnek is haza a képviselők.

A sajtótájékoztatón részt vett Chovanecz Kata, fideszes önkormányzati képviselő is. Ő azt mondta, hogy ebben az ügyben a Fidesz-KDNP pártpolitikától függetlenül áll ki Orbán Hédi mellett. A képviselő arra emlékeztetett, hogy a művelődési házakat a baloldali többségű közgyűlés összevonta, és az intézménycsoport élére egy helyismerettel nem rendelkező, a pályázati kiírásnak nem megfelelő és szakmailag alkalmatlan embert nevezett ki. Chovanecz Kata úgy gondolja, hogy az új cégvezető gondolkodás nélkül fogja teljesíteni a városvezetéstől érkező pártutasításokat. 

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy Balázs Csaba, Siklós egykori alpolgármestere, a Siklósi Várszínház volt vezetője korábban már visszavonta a pályázatát, majd újra beadta így pedig a közgyűlés nem is szavazhatott volna róla. Chovanecz Kata végül arra szólította fel a polgármester és a képviselőtársait, hogy jelenjenek meg a rendkívüli közgyűlésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!