Meleg ruhába bugyolálta

2022.02.02. 12:38

A gyepmester mentette meg Wilmost, a makói kiskutyát

Még a sokat látott makói gyepmester is meghökkent azon, milyen kegyetlen módon próbált meg két kiskutyától megszabadulni valaki Makón: az éhhalál szélén álló állatokat egy papírdobozban kirakta egy utcasarokra. Az egyik állat megfagyott, a másik csodával határos módon életben maradt.

Szabó Imre

Fotó: Erdei Ferenc

Kora reggel kaptam a hívást egy környékbeli lakótól, hogy a Honvéd és a Szilágyi Dezső utca sarkán, egy papírdobozban van két kiskutya – elevenítette fel a történteket Erdei Ferenc, a makói gyepmesteri telep vezetője. 

Azonnal a helyszínre sietett, ahol megdöbbentő látvány fogadta: a két kölyök közül az egyik már kőkeményre fagyott, a másikról, amelyik a doboz alján volt, nem tudta megállapítani, él-e még. 

– Ilyet még soha nem láttam, pedig elég régóta dolgozom ebben a szakmában – jegyezte meg. 

A nagyjából 3 hónapos, csontsovány kutyát, akinek a bordái is kilátszottak, meleg ruhába bugyolálta és a kocsiba rakta, fúvatta rá a fűtés meleg levegőjét. 

Állatorvoshoz vitte, aki megpillantva az állatot azt kérdezte, mit akar ezzel az elpusztult kutyával. Végül a vizsgálat tisztázta, hogy még van szívhangja, azaz életben van. Megkapott minden lehetséges ellátást annak reményében, hogy életben marad, és később már tudta mozgatni a végtagjait, illetve a farkát. Amikor hétfőn késő délután beszéltünk a gyepmesterrel, azt a jó hírt mondta, hogy az állat már evett is egy kis levest. 

Wilmost ilyen állapotban találta meg a makói gyepmester. Fotó: Erdei Ferenc

A csodával határos módon megmenekült kölyköt a hódmezővásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület vette pártfogásba, és ott a Wilmos nevet adták neki. Az egyesület közösségi oldalán, ahol ugyancsak beszámoltak a történtekről, a fotókkal illusztrált bejegyzést sokan kommentálták. A történet osztatlan felháborodást keltett, a legtöbb hozzászóló szigorú büntetést, illetve hasonló sorsot kívánt annak, aki ezt tette a kiskutyákkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!