Horváth Zoltán: Egy köztiszteletben álló pedagógust bélyegeztek meg

2022.02.18. 19:00

Kivették a bizottságból a megbecsült pedagógust

Rejtélyes okokból nem kerülhetett be az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság háromfős grémiumába a Pro Urbe-díjas Faragóné Szénási Emese, köztiszteletben álló hódmezővásárhelyi pedagógus, akit egy „javított” előterjesztéssel a póttagok közé soroltak.

Kovács Erika

Nem derült ki, hogy miért vették ki Faragóné Szénási Erzsébetet a bizottságból, számos vásárhelyi szerint az lehet a „bűne”, hogy a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány Boldog Gizella-díjjal tüntette ki a köztiszteletben álló pedagógust. Fotó: Karnok Csaba

Faragóné Szénási Emese helyett Márki-Zay Péter egyik ügyvédjének lányát, dr. Kecskés Fannit delegálta a közgyűlési többség a bizottságba. Az eredeti előterjesztésben az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) névsora még így alakult: Feketéné dr. Szemző Margit, dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margit, Faragóné Szénási Emese. Póttagok: Dr. Tóth Györgyné és Madácsy Józsefné. Nem ismertetett okokból azonban készült egy „javított” előterjesztés, amiben már ez a felállás található: Feketéné dr. Szemző Margit, dr. Bartha Béláné dr. Farkas Margit, dr. Kecskés Fanni. Póttagok: Faragóné Szénási Emese és Madácsy Józsefné. Ezt, a „javított” előterjesztést nem tárgyalta az ügyrendi bizottság, csak az eredetit.

 

A polgármestert támogatói köréhez tartozó Gyutay Katalin, az ügyrendi bizottság elnöke hozzászólásából kiderült, az ügyvédjelölt dr. Kecskés Fanni az „ő emberük”.

- Látjuk, hogy a tagok névsora mára megváltozott, örömünkre szolgál, hogy a részünkről is van valaki a bizottságban – mondta.

 

Horváth Zoltán, a Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselője kiemelte, az előző napi bizottsági ülésen tragikomikus jelenetek zajlottak.

- Egy köztiszteletben álló pedagógust bélyegzett meg elnök asszony ilyen-olyan politikai elfogultsággal vádolva. Ettől óva intenék bárkit.

 

A képviselő elhatárolódott Gyutay Katalin kijelentésétől, hogy „így legalább a mi emberünk is bekerült a választási bizottságba”, mert a bizottság nem erről szól.

 

Bálint Gabriella is furcsának tartotta az eljárást.

 

- Akkor járunk el helyesen, hogy ha az eredeti előterjesztés kerül a testület elé. Ez etikai kérdés is – hangsúlyozta.

A jegyző nem kívánt tájékoztatást adni a közgyűlésnek, hogy miért változtatták meg a bizottság összetételét.

 

Szavazás előtt a polgármester még megjegyezte, az előterjesztett nevek a Fidesz számára rendkívül kedvezőek, szerinte „szinte kivétel nélkül a Fidesz érdekeit szolgálják”.

 

Az OEVB tagjait végül a többség megszavazta, Cseri Tamás Galambos Kornélné és Krupiczer Ferenc nemmel szavazott, Bálint Gabriella tartózkodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!