Másfél hónap alatt 28 alkalommal támadtak meg rendőröket migránsok

2022.02.17. 18:58

Légpuskával és más fegyverre hasonlító eszközzel is fenyegetőztek - Videó

Már nem csak kövekkel, botokkal vagy gázspray-vel támadják a rendőröket és katonákat a déli határon. Az elmúlt napokban a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon üveggolyókat dobtak vagy lőttek a határ védői felé és két esetben fegyvert vagy annak utánzatát is látták illegális migránsoknál. A rendőrség egy videót is közzétett az esetekről.

delmagyar.hu

Forrás: police.hu

Határsértésre készülő férfiak nagyobb csoportja támadt rá február 15-én este a Készenléti Rendőrség járőreire.A migránsok nagyobb fadarabokat dobáltak a rendőrök irányába, majd 1-2 centiméteres üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk. A járőröknek a támadás ellenére sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépést. Ezt követően két esetben is fegyvernek látszó tárgy tűnt fel egy-egy migráns kezében.

Másnap, február 16-án éjszaka egy férfi „csőre töltést” imitált a járőrök irányába, később – folyamatos fenyegetőzés mellett – jól láthatóan egy pisztolyra hasonlító tárgyat tett zsebre. Majd kövekkel és fahusángokkal dobálták a szolgálatellátókat, akik ezt a bejövetelt is megakadályozták.

Néhány órával később a Magyar Honvédség járőrei láttak két férfit, akik egy távcsővel felszerelt feltehetően légpuskával jelentek meg az ideiglenes biztonsági határzárnál.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csak idén – másfél hónap alatt – 28 alkalommal támadtak meg rendőröket és katonákat az illegális migránsok, ezzel több tucat gépjárművet rongáltak meg. Minden második napra jut egy erőszakos támadás az érintett határszakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!