Szegedi hírek

2022.02.01. 20:09

Meggyőző volt a magyar csapat játéka - Fotók

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott a szegedi Szent Gellért Fórumban Bosznia-Hercegovina ellen játszott felkészülési mérkőzést, amelyet remek és gólerős első félidei játékkal magabiztosan nyert meg.

Mádi József

Fotó: Kuklis István

Nem volt egyszerű helyzetben az egykori szegedi játékos és utánpótlás-tréner Tímár Krisztián, a magyar U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, amikor azon gondolkodhatott, hogyan is állítsa össze a kezdőt a Bosznia-Hercegovina ellen dupla felkészülési találkozó első párharcában. 

 

A légiósok eleve nem jöttek haza erre a néhány napos összetartásra, így a szegedi származású Török Kevin, az olasz Lecce védője sem, másrészt pedig a keret egy része vasárnap még bajnokin volt érdekelt. Így a kapus Balázs József (III. Kerület, éppen a Szeged-Csanád GA ellen védett) 90, Nagy Olivér (Soroksár) 69, Biben Barnabás (Szentlőrinc) 90, Redzic Damir (Soroksár) 76 percet volt pályán a labdarúgó NB II. 21. fordulójában. A Szeged-Csanád GA védője, Debreceni Ákos a keretben szerepelt az óbudai meccsen, de végül nem kapott lehetőséget.  

 

Sőt akadt, aki még hétfőn is a klubcsapatánál volt: a Diósgyőr fiatalja, Csatári Gergő a kispadon ülte végig együttese Vasas elleni NB II.-es mérkőzését (a végeredmény: 0–0), a másik, piros-kék oldalon pedig a kapus Molnár Zsombor és Sztojka Dominik "padozott".

 

Ennek ellenére Balázs J. és Nagy O., valamint a szegedi Debreceni kezdő volt, ahogy a napokban az angol Manchester Cityhez igazoló Vancsa Zalán és a SZEOL neveltje, Horváth Artúr is. Az első negyedórában három magyar szöglet jöhetett, ez jó felfogást jelentett, főleg, hogy a harmadik után a 13. percben Vancsa egy átvételt követően kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0. Szép volt a folytatás is: Kerezsi bal oldali beadása után a sándorfalvi Gera Zalán lőtt remek gólt, 21. perc: 2–0. A bosnyákok a 29. percben egy öngóllal szépítettek (Alaxai mentett szerencsétlenül), Vancsa viszont duplázott a 38. percben, majd Kerezsi szerzett közelről gólt Gera fejese után, a labda a kapufáról hullott a támadó elé, 4–1. Magyar góllal folytatódott a második félidő: Debreceni érkezett a rövidre jó ütemben egy szöglet után, 5–1.

 

Az ötödik hazai találat után sem adták fel a vendégek, a magyar csapat beszorult, de átvészelte a nehezebb időszakokat is, majd Kerezsi büntetőjével növelte az előnyt, 6–1. A biztos magyar sikert Marjanac gólja sem veszélyeztette.

 

A két meccs abból a szempontból fontos, hogy az U19-esek tavasszal az elitkörben lépnek pályára Törökország, Skócia és Izrael – az biztos, hogy Magyarországon és márciusban, de a pontos helyszín még nem ismert. 

 

A két válogatott csütörtökön 11 órától megint megmérkőzik egymással a szegedi Szent Gellért Fórumban, ezúttal az 1-es számú edzőpályán.

 

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 6–2 (4–1)

Válogatott felkészülési mérkőzés, Szeged, Szent Gellért Fórum, 50 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza, Flinta).

Magyarország: Balázs J. – Mayer J., Alaxai, Debreceni Á. – Kovács M., Nagy O., Horváth A., Bényei, Kerezsi – Gera Z., Vancsa Z.  Játszott még: Sztojka, Vas G., Benczenleitner, Redzic, Czérna, Csatári. Szövetségi edző: Tímár Krisztián. 

Bosznia-Hercegovina: Sahinovic – Mil. Cvjetinovic, Mla. Cvjetinovic, Mizic, Racic – Sucic, Popara –Marjanac, Ramic, Sakota – Sabljic. Játszott még: Sinanovic, Madjaric, Bonic, Prskalo, Grbic, Buturovic, Sukilovic. Szövetségi edző: Ivica Barbaric.

Gólszerzők: Vancsa (8., 38.), Gera (21.), Kerezsi (42., 67., 11-esből), Debreczeni Á. (54.), ill. Alaxai (29., öngól), Marjanac (75.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!