Az orvosi rendelőket a kivitelezés idejére átköltöztetik az ifjúsági szállás földszintjére

2022.02.08. 17:50

Szeptember végére készül el a szegvári egészségház felújítása

Az egészségház felújítása nem politikai ígéret, hanem tény – jelentette ki Farkas Sándor országgyűlési képviselő kedden Szegváron. A tervek szerint az önkormányzat még februárban átadja a munkaterületet a kivitelezőnek és kezdődhet az egészségház felújítása.

Szegvár polgármestere, Szabó Tibor és Tokai Roland, a Tokai és Társa Kft. ügyvezetője aláírták a kivitelezési szerződést. Fotó: Kovács Erika

– Még 2020 nyarán dőlt el, hogy  a Csongrád Fejlesztéséért Nonprofit Kft.-vel konzorciumban pályázunk TOP-os forrásra az egészségház felújítására. Farkas Sándor országgyűlési képviselő 2020 december közepén tájékoztatott arról, hogy a kormány támogatja a beruházást. Nagyon örültünk, hiszen az egészségházat még az 1970-es években építették, mára igazán ráfér a korszerűsítés – ismertette az előzményeket Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere azon a sajtótájékoztatón, amelyen a Tokai és Társa Kft.-vel aláírták a kivitelezési szerződést.

A kivitelezési tervek tavaly áprilisra készültek el, majd a közbeszerzéssel sok idő ment el. Tavaly augusztusban érkeztek be az árajánlatok, összesen kettő. A legkedvezőbb is több mint 36 millió forinttal több volt, mint a rendelkezésre álló keret.

– Ismételten megköszönöm Farkas Sándor országgyűlési képviselőnek, hogy megkaptuk a többlettámogatási forrást, így kiírhattuk a második közbeszerzést, amelyre hat pályázat érkezett. A legkedvezőbbet a Tokai és Társa Kft. nyújtotta be – mondta a település vezetője. A munkaterületet februárban adja át a vállalkozásnak az önkormányzat, a kivitelezést szeptember 30-áig kell befejezni.

Farkas Sándor kiemelte, kissé nehézkesen indult a beruházás előkészítése. A térségben ez az egyetlen egészségház, amelyet még nem újítottak fel.

– A mai naptól reméljük mindenkinek egyértelmű lesz, hogy a rendelők felújítása nem csupán egy jól hangzó politikai ígéret, hanem valóság. Szegvár lakossága megérdemli, hogy korszerű körülmények között gyógyulhassanak – mondta az országgyűlési képviselő.

A felújítás idején a háziorvosok az ifjúsági szállás földszintjén rendelnek majd. Ugyancsak felújítják az egészségház melletti szolgálati lakásokat is. Az egyikbe az új háziorvos költözik, az eddigi kettő helyett ugyanis három orvosa lesz a községnek. A másik szolgálati lakást pedig arra tartják fenn, hogy egy esetleges rendkívüli helyzet miatt bajba került családoknak biztosítsanak elhelyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!