Új mintavételi állomás nyílt Szegeden

Makón is oltják a gyerekeket. Új PCR-minta-vételi állomást alakított ki a Szegedi Tudományegyetem, és újra 800 felett az új fertőzöttek száma.

Munkatársunktól

Újszegeden, a Népkert soron is lehet mostantól PCR-tesztet csináltatni. Fotó: Kuklis István

Már nemcsak önkéntes és kirendelt hallgatóival segíti a koronavírusjárvány-ügyi védekezést a Szegedi Tudományegyetem, hanem február elsejétől új PCR-minta-vételi állomás működik Újszegeden, a Népkert sori épületében – közölte tegnap az oktatási intézmény. 

 

Azt írták, hogy az ETSZK Temesvári körúti épületének orvosi rendelője kizárólag a Népkert sor felől közelíthető meg. A főbejáraton közlekedés csak oktatási célokat szolgál továbbra is, ezért kérik a mintavételre érkezők együttműködését. A mintavétel háziorvosi megrendelés alapján, a mentőszolgálat által egyeztetett időpontban, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között a szakmai protokollnak, eljárásrendnek megfelelően történik. 

 

A Szegedi Tudományegyetemet az Országos Mentőszolgálat kereste meg azzal az igénnyel, hogy a mintavételi folyamatok támogatásához szükségük lenne egy újszegedi állomásra. 

 

 

Továbbra is elérhető a gyermekek számára a koronavírus elleni védőoltás. A Makói Oltóponton hétfőnként 11-től 14 óráig vehető fel a védőoltás regisztráció, illetve időpontfoglalás után – írta közösségi oldalán a település polgármestere. Farkas Éva Erzsébet hozzátette, hogy a házi gyermekorvosoktól is lehet kérni a vakcina beadását. 

 

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!