Szegedi hírek

2022.02.02. 19:17

Vallottak vagyonukról a szegedi képviselők

Érdemben alig változott a szegedi önkormányzati képviselők vagyona, legalábbis ha lehet hinni a napokban nyilvánosságra hozott vagyonnyilatkozatoknak.

Illusztráció: Kuklis István

Botka Lászlónak a tavalyi bevallása szerint még 3,5 millió forint készpénze volt, ez mostanra 3 millióra csökkent. Megugrott viszont a polgármester bankban tartott pénze, ami 63 millió forintról 65 és fél millióra nőtt. 

 

Jelentősebb vagyontárgyak között például bútorokat említ a szegedi polgármester, akinek még mindig megvan a negyvenedik születésnapjára feleségétől kapott legendás Rolex órája.

Nagy Sándor alpolgármesternek megvan a korábban vásárolt és örökölt háza is, amik mellé vett tavaly egy szegedi lakást, aminek felerészben a tulajdonosa. Ha éppen nem biciklizik, akkor egy Opel Astrával intézi az ügyeit.

 

A Fidesz-frakció vezetőjének továbbra is két korábban vásárolt, illetve épített ingatlana van, mindkettő Szegeden. Tápai Péternek még megvan a 2014-ben vásárolt vitorlása, viszont úgy tűnik, hogy eladta a 2019-ben vett Audiját.

Joób Mártonnak még megvan a két szegedi ingatlana, viszont eltűnt a 9 milliós takarékbetétje, és van körülbelül 20 millió forint tartozása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!