Áprilisban adhatják át

2022.03.17. 08:44

A tervek szerint ősszel a diákok már használhatják a csengelei tornacsarnokot

A tornacsarnokot tavaly februárban kezdték építeni, és idén áprilisban adhatják át. A diákok várhatóan a következő tanévtől, vagyis ősztől vehetik birtokba, de addig is otthont ad majd pár rendezvénynek – tudtuk meg Tóth Tibor polgármestertől.

Imre Péter

Csengele, 20220316. Hamarosan elkészül és átadják a községben az új sportcsarnokot. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Az 572 millió forintos állami forrásból a csengelei általános iskola udvarán épülő A típusú sportcsarnokot a Nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében építik meg a településen. A létesítményben helyet kap egy 18-szor 30 méteres nagyságú küzdőtér, amelyen kosárlabda-, röplabda- és teremfocipályát alakítanak ki. 
– Az első kapavágás tavaly február 26-án történt, és a kivitelező vecsési Reogroup Kft. majdnem egy év alatt elkészül az iskolai sportcsarnokkal – mondta el a Délmagyarországnak Tóth Tibor, Csengele polgármestere. Most a tereprendezést, az udvar kialakítását végzik, belül már mindennel elkészültek, csak kisebb munkák, mint például a szellőzőborítás vannak hátra. 
– Hiányzik még a sportpadló, amelynek leszállítását március közepére ígérték, most kérdeztem meg, pénteken érkezik, és ezt gyorsan lerakják a szakemberek – tette hozzá. A kivitelezési határidő március 21-e, azt követi a műszaki átadás-átvétel, ami maximum 1 hónapig tarthat, de a faluvezető ígéretet kapott arra, hogy akár feleannyi idő alatt befejeződik, így az iskolai tornacsarnokot április közepén-végén avathatják fel. 
Az 572 millió forintos büdzsé kiegészült kisebb pluszmunkák költségeivel, ilyen adódott a szennyvíztisztítónál, a kerítést elbontották és újat készítettek, mert az nem passzolt az új épülethez, valamint a sportcsarnoknak megfelelő külső-belső vakolás és festés igényelt pótforrást, ez összesen 15-17 millió forintot tett ki. 
– A tervek szerint diákjaink a következő tanévtől, vagyis szeptembertől használhatják testnevelési órákon, szabad­idős elfoglaltságokon az új sportcsarnokot, de információim szerint már előtte is otthon ad majd rendezvényeknek. Ezzel párhuzamosan pedig a faluház nagyterme, miután megszabadult a bordásfalaktól, visszanyerheti eredeti, főleg kulturális funkcióját – közölte Tóth Tibor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!