A leggyakoribb szemét a tévé

2022.03.26. 10:30

Délig gyűjtötték az elektromos hulladékot Kisteleken – Fotók

A kisteleki vásártérre vihették el megunt, használhatatlan elektronikai eszközeiket vagyis hulladékukat szombaton a helybeli és a környékbeli lakosok. Közel nyolcvanan éltek a lehetőséggel, akik főként televízióktól és hűtőktől szabadultak meg.

I.P.

Fotó: Kuklis István

- Régóta otthon porosodtak már ezek a televíziók, eddig sajnáltuk kidobni, hiszen a háromból kettő még működik. De már mindenkinek lapostévé kell, a régi típusokat szinte ajándékba sem fogadják el az emberek - közölte Péter a szombati kisteleki lakossági elektronikai hulladékgyűjtésen, ami a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal szervezésében a Multigrade Környezetvédelmi Kft. szakmai támogatásával valósulhatott meg.

 

A szakmai cég képviselője, Dull-Balogh Bernadett elmondta: a hűtő és a televízió volt a jellemző, de hoztak az emberek mosógépet, centrifugát, porszívót, számítógépeket és alkatrészeiket, monitorokat, fénycsövet, izzót, elemet és régi telefont is, érdekességnek, szinte különlegességnek számított a „kínálatban” az elektromos fűnyíró. A kezdéskor, reggel 8 órakor négy-öt megrakott autóval indult a nap, és 9 óráig, negyed 10-ig mintegy 35-en fordultak meg a vásártéren, hogy megszabaduljanak feleslegessé vált vagy már használhatatlan, javíthatatlan elektronikus eszközeiktől és gépeiktől. Így tett Száraz-Varga Ágnes is, aki Varga Józseffel együtt monitorral, két-két tévével és porszívóval, lámpával és egy régi, üzemképtelen mikróval érkezett. Ágnes elárulta, egy megvásárolt tanya kacatjaitól váltak meg.

 

Elektronikus hulladékgyűjtéseket sűrűn tartanak Csongrád-Csanád megyében: a múlt héten Szentesen, előtte Makón, azt megelőzően Csongrádon selejtezhettek a lakosok, valamint a kistelekivel párhuzamosan, egy időben Mórahalmon is volt a hétvégén ilyen akció. A déli zárásig Kisteleken mintegy nyolcvanan, Mórahalom közel százan fordultak meg, utóbbi helyszínen - tudtuk meg Dull-Balogh Bernadett-től - inkább a kisebb holmik domináltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!