Illegális bevándorlás

2022.03.01. 17:30

Egyre többen próbálnak átjutni a határzáron

Péntektől vasárnapig 735 illegális határsértőt állítottak meg a rendőrök és a katonák az országban. Csak Csongrád-Csanád megyében 127 embert találtak, alig egy nap alatt, szombatról vasárnapra virradóra. Közben több embercsempész ellen is eljárás indult.

Fotó: Havran Zoltán

Összesen 735 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák a hétvégén – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Pénteken 195, szombaton 223, vasárnap 310 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

 

A múlt héten az országban összesen 1599 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. Embercsempészés miatt pedig 21 gyanúsított ellen indult eljárás. A migránsok közül 127-et mindössze egy este alatt, szombatról vasárnapra virradóra Csongrád-Csanád megyében találták, kilenc csoportban. A Mórahalomnál, Röszkénél, Ásotthalomnál és Szeged-Gyálarétnél megállított csoportok tagjai afgán, szír, tunéziai, török, marokkói, iráni és eritreai állampolgárnak vallották magukat, de papírjaik nem voltak, ezért őket is visszakísérték a határkerítéshez.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy vasárnap estétől tegnap délig újabb 73 illegális migránsra bukkantak a megyében.

 

Vasárnap 22 óra 45 perckor 12 határsértőt találtak Röszke külterületén. Hétfőn pedig 1 óra 50 perckor, 3 órakor és 6 óra 20 perckor további három csoportban 40 határsértőt állítottak meg. Mórahalomnál, Domaszéknél és Szeged-Gyálaréten. A csoportok tagjai szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

 

Ugyancsak tegnap reggel 9 óra után Ásotthalomnál találtak 21 határsértőt, akik szintén szír állampolgárnak mondták magukat, de ezt ők sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket is a határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!