Détár Zoltán: Nem követtem el bűncselekményt

2022.03.24. 14:00

Megszüntették a nyomozást a „vasvillaügyben”

Megszüntette a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a nyomozást a „vasvillaügyben” Détár Zoltán ellen, mivel a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése.

Kovács Erika

2020 októberében két politikai ellenpólushoz tartozó férfi vitájának vasvilla okozta sérülés lett a vége. A rendőrség súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított eljárást. 
– Rám telefonált, mert kritikával illettem a Vöröskereszt utcai rackaprojektet. Nem sokkal később azon a területen, aminek a gondnoka vagyok, kiengedtem a jószágokat legelni. Vasvilla volt a kezemben. Egyszer csak a saját portájáról illegálisan átjött a férfi, aki egyébként Márki-Zay Péter bizalmasa. Szidott, felbőszülten közelített felém, én ösztönösen magam elé kaptam a vasvillát, amit ki akart tekerni a kezemből. Ekkor állt bele a karjába – mondta Détár Zoltán, aki szeretné, hogy mindenki tisztán lásson ebben az ügyben. 
– Az interneten azt híresztelték a polgármesterhez közel állók, hogy én támadtam a férfire, pedig csak védekeztem. Márki-Zay Péter egy kommentben azt írta, hogy beledöftem a vasvillám az emberébe. Nem igaz. Nem követtem el bűncselekményt, ezt bizonyítja az ügyészség határozata is – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!