Rendhagyó jótékonysági divatshowt rendezett a Ruhatár Lakásbutik

2022.04.24. 19:58

Ép és fogyatékossággal élő nők együtt vonultak a kifutón – Galéria

Sugárzó jókedvvel és magabiztossággal vonultak végig a hölgyek a Ruhatár Lakásbutik rendhagyó, jótékonysági divatbemutatójának kifutóján. Nem topmodellek, hanem hétköznapi nők, akik bizonyították, a szépség nem a kilókon, a különleges magasságon vagy a tökéletes idomokon múlik.

Koós Kata

Sugárzó jókedvvel és magabiztossággal vonultak végig a hölgyek a Ruhatár Lakásbutik rendhagyó, jótékonysági divatbemutatójának kifutóján. Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A szegedi Bárkában vasárnap este rendezett jótékonysági divatshow kezdeményezője Szabó Gréta, a Ruhatár Lakásbutik tulajdonosa volt, aki üzlete megnyitásakor „a szépség belülről fakad” mottót tűzte zászlajára. Vásárlóit arra biztatja, tanulják meg szeretni önmagukat. 

 

Ennek a küldetésnek a jegyében szervezte meg a rendhagyó divatbemutatót is. Nem topmodelleket hívott a ruhák bemutatására, hanem hétköznapi hölgyeket, akik jókedvvel, magabiztosan vonultak végig a kifutón. Szabó Gréta elmondta, a készülődés sem önsanyargatással, hanem pizzázással telt, a legfőbb cél ugyanis az volt, hogy a ruhákat bemutató hölgyek jól érezzék magukat a reflektorfényben. Volt köztük alacsony, molettebb alkatú, sőt megváltozott munkaképességű, kerekesszékes, látássérült és műlábbal élő modell is.

Korábban Budapesten már vállaltam hasonló divatbemutatót, erre is azonnal igent mondtam. Örülök, hogy egyre több helyen szerveznek integrált divatshow-t, hiszen mindannyian ugyanolyan értékű emberek vagyunk – mondta a bemutató egyik modellje, Pék Daniella, aki fejlődési rendellenességgel született és több hiábavaló és fájdalmas műtét után húszas évei elején amputálták egyik lábát. 

Az est legfőbb célja az érzékenyítés volt. Ennek jegyében csatlakozott és vállalta a házigazda szerepet a szintén műlábbal élő Máté Roland műsorvezető is. Lapunknak elmondta, a hasonló rendezvények kiváló alkalmat biztosítanak arra, hogy az ép és a fogyatékkal élő emberek közelebb kerüljenek egymáshoz és felismerjék, hogy ugyanaz a cél vezérli őket, egy boldog, teljes élet megélése. 

A divatbemutató végén a megváltozott munkaképességű modelleknek meglepetéssel kedveskedett Szabó Gréta, a bemutatott ruháikat ugyanis nekik ajándékozta. A bevétellel pedig a Nem adom fel Alapítvány szegedi részlegét támogatta a Ruhatár Lakásbutik tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!