Újabb kupolák a fürdő területén

2022.04.23. 14:00

Épülnek az új kupolák a Hagymatikumban

Aki ezekben a napokban jár a Hagymatikum fürdő körül, látványos munkák szemtanúja lehet: most kerülnek helyükre a Makovecz-épületek védjegyének tekinthető kupolák tartószerkezetei. A munka továbbra is jó ütemben halad.

Szabó Imre

A munka a lezárt terület mellett elhaladva is jól nyomon követhető. Fotó: Szabó Imre

Újabb látványos szakaszához érkezett a Hagymatikum fürdő bővítése: most helyezik fel darukkal az új épületek tetejére a jellegzetes kupolák favázát. Az ácsok kettőt már összeillesztettek, egyébként úgy tudjuk, összesen 8 ilyen lesz a 16 méter magas épületen. Sipos Tamás, a beruházás kivitelezésére felkért székesfehérvári székhelyű Fehérép Kft. ügyvezetője a Délmagyarországnak azt mondta, ezek az íves elemek ragasztott fából vannak. Ezekre kerül majd a későbbiekben a fatető, a kupolák csúcsaira pedig speciális üvegbuborékok, azokon keresztül kap majd természetes fényt az épület. Ilyenek a Hagymatikum már meglévő kupoláit is ékesítik. 
A kupolákkal kapcsolatos munka az építkezés szép és kiemelt része, hiszen itt az organikus építészet jegyében a beton találkozik a fával – fogalmazott. 
 

Mint korábban már megírtuk, a Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás elkészülte után megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló, tavaly júniusban indult fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos öltöző épül. Utóbbiról még nem derült ki, sikerül-e pénzt szerezni a téliesítésére, ezért ott egyelőre nem dolgoznak, a csúszdatorony viszont már áll. Kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét is. A munka előreláthatólag 16 hónapot vesz igénybe. 
 

A helyszínen járva folyamatosan azt lehet látni, hogy a kivitelezés nagy erőkkel folyik. Sipos Tamás azt mondta, úgy tűnik, tartani tudják az eredetileg kitűzött határidőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!