Szegedi hírek

2022.04.12. 19:48

Két tantermet újítottak fel a Fodorban

Felújítottak két rossz állapotú tantermet a Fodor-iskolában. Az ünnepélyes átadás után itt mutatták be a diákok, mit tanultak a nemzetközi szakmai gyakorlatukon.

T. K.

A felújított tantermekben nemzetközi tanulmányaikról tartottak előadást a diákok. Fotó: Karnok Csaba

Két tantermet újítottak fel az Alföldi ASzC Fodor József Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolában – ezeket kedden adták át a diákoknak. Horváth József főigazgató kiemelte: egy jó iskolához nem elég a jó pedagógusgárda és a jó tanulók, megfelelő tantermek és tanműhelyek is kellenek hozzá.

A Fodor-iskola ebbe az irányba tett most jelentős lépést – mondta. A termek fölött beázott a tető, így a munkálatokat a probléma elhárításával kezdték. Emellett kicserélték az elektromos hálózatot és a padlóburkolatot is, így a már meglehetősen leamortizált helyiségeket gyakorlatilag újjávarázsolták.

 

A két tantermet egyből egy program helyszínének is használták, itt mutatták be ugyanis az iskola hentes- és húskészítmény készítő, pék és pék-cukrász tanulói azokat a termékeiket, amelyek készítését az iskola által biztosított nemzetközi szakmai gyakorlatokon sajátították el, illetve beszámoltak külföldi tanulmányaik tapasztalatairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!