Részletek a szentesi tűzesetről

2022.04.20. 07:50

Négy órán keresztül küzdöttek a lángokkal

Néhány hónapon belül újabb komolyabb tűzesethez kellett riasztani a tűzoltókat Szentesen: a városi sportcsarnok decemberi katasztrófája után most a Hungerit gyárának területén csaptak fel a lángok. Az esethez több mint ötven tűzoltó vonult ki, akik négy óra alatt oltották el az égő épületet.

Majzik Attila

Több mint ötven tűzoltó vett részt a kárelhárításban. Fotó: Donka Ferenc

SzentesRossz viccel élve húsvéthétfőn a délelőtt után este is folytatódott a locsolkodás, legalábbis ami a környék hivatásos tűzoltóit illeti: az egységeket a Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. szentesi, központi telephelyéhez riasztották. 
 

Az Attila út és a Nagyvölgy sor közötti területen fekvő csomagolóüzemben este hét óra után törtek fel a lángok, az esethez a szentesi, a csongrádi, a kunszentmártoni, a hódme­zővásárhelyi, a szegedi, a szarvasi és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók vonultak ki. 
 

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több oldalról támadva akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltók több helyen megbontották a tetőszerkezetet, hogy eloltsák a még égő, izzó részeket. 
 

A lángokat éjfél előtt néhány perccel sikerült eloltani, a ka­tasztrófavédelmi egységek az utómunkálatokat végzik a helyszínen. 
 

A cég a tűzeset kapcsán egy szűkszavú közleményben közölte a lakossággal a baleset részleteit. 

A tájékoztatásból kiderült, hogy az április 18-án 19 óra körül keletkezett tűz az elsődleges baromfifeldolgozó csomagolóüzemi részén támadt fel. A lángok egy központi elektromosvezérlő-helyiségből indultak ki, és a kábeltálcán keresztül átterjedtek a tetőtérbe, ahol a felette lévő tető és az abban lévő szigetelés átizzott.

 A tüzet a helyi és környékbeli hivatásos tűzoltók a vállalati tűzoltóegységgel együttműködve az éjszaka folyamán lokalizálták, majd megkezdték az oltást, amely hajnalra már befejeződött – olvasható a cég által kiadott közleményben. 
 

Az üzemrészben termelés nem folyt, a tűzeset során személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének pontos okát, körülményeit a szakemberek je­­lenleg is vizsgálják. 
 

Az üzemrészben termelés nem folyt, a tűzeset során személyi sérülés nem történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!