Ópusztaszer

2022.05.12. 18:50

A második Feszty-szalon is siker volt

Az első sikerén felbuzdulva csütörtökön másodszor rendezték meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Szeri kávézójában a Feszty szalont, amely a kávézás élményét elegyíti híres emberek megismerésével, sztorijaival és a kávéhoz kapcsolódó érdekes történetekkel.

Imre Péter

A második Feszty szalonban is jól szórakoztak, jót beszélgettek és kávéztak a résztvevők. Fotó: Frank Yvette

Ahogy a meghívóban fogalmaztak, a fény ölelte Szeri kávézóban tartott első Feszty szalon sikerét követően csütörtökön folytatódott a kávés kalandozás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban Jarjabka Zoltán barista közreműködésével. Előző alkalommal legendákkal, a feltételezett első termőhellyel, az alapvető kávétípusokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, ezúttal újabb ízélmény és számos érdekesség várta őket.

Onnan jött az ötlet, hogy Ópusztaszer nagyon jó hely. Sok történész és előadó ismerősöm van, úgy gondoltam, a Szeri kávézóban beszélgetünk, finom kávékat kóstolunk, az első alkalommal etióp feketét ittunk, most brazil várt ránk és vendégeinkre – mondta az ötletgazda Patyi Zoltán, aki az emlékparkban rendezvényszervező, valamint előadóművész is. Megtudtuk tőle, hogy ezt a kávés, emlékezős eseményt hétszer, vagyis októberig tartják meg.

Bízunk benne, hogy egyre népszerűbb lesz a programunk – jegyezte meg Patyi Zoltán. Állandó vendég, szereplő a már említett baristán és ötletgazdán kívül Csík János, a Csík zenekar alapítója és vezetője, a beszélgetőtárs Harangozó Imre és a költő, Becsy András.

Akik csütörtökön elzarándokoltak a Szeri kávézóba az Alsóváros témakörben megismerkedhettek Kónya Zsófia olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázóval, aki ott nőtt fel, illetve az ott élő, már említett Becsy Andrással.

Fotó: Frank Yvette

A fényben el című versének közös szavalatával kezdődött a délután, illetve Gál László osztott meg történeteket a szegedi városrészről, például arról, milyen házak voltak ott és mit termesztettek a helyiek. Becsy őszintén beszélt arról, hogy gyerekként olvasási problémái voltak és szólt Szabó Magda íróhoz fűződő, távoli rokoni kapcsolatáról, valamint arról, hogy kedvelte meg az olvasást Szabó Magda Shakespeare-dráma fordításának köszönhetően.

Utánuk következett Te Jóska, ne bosszants! címmel élménymontázs Koncz Gergellyel, élő zenével és Patyi Zsófia intuitív fotóival. 

A kávézást és beszélgetést minden hónap második csütörtökén rendezik meg a Szeri kávézóban, vagyis a következő alkalom június 9-én lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!