Vezető hírek

2022.05.12. 10:27

Fiatal lányokat prostitúcióra, egy férfit pedig kényszermunkára köteleztek

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a három férfivel és három nővel szemben, akik 3 fiatal nőt futtattak és egy férfit is ház körüli munkák elvégzésére kényszerítettek.

delmagyra.hu

Forrás: police.hu

A vádirat szerint az egymással rokoni kapcsolatban, az egyik megyebeli kisvárosban élő vádlottak a 2019. szeptembere és 2020. szeptembere közötti időszakban a környező településeken élő, alacsony iskolázottságú fiatal nőket kihasználva rávettek arra, hogy a környéken, a Dunántúlon nagyobb városokban és Németországban meg Ausztriában is pénzért szexuális tevékenységet folytassanak. 

A sértettek egy részét úgynevezett loverboy módszerrel vették rá a prostitucióra, vagyis a férfi vádlottak a fiatal lányok felé szerelmet színleltek, érzelmi kapcsolatot alakítottak ki, majd egy idő után közös jövő és vagyoni biztonság lehetőségét felcsillantva rávették őket, hogy prostitúciót végezzenek.

A vádlottak ezt követően a szexuális szolgáltatások helyszíneit és az azokat igénybe vevők körét szervezték, a pénzt a sértettektől elvették, azt saját megélhetésükre fordították. Amikor a sértettek már nem tudták vagy nem akarták az elvárásokat teljesíteni, esetleg a vádlottak kevesellték a pénzt, akkor a fiatal lányokat bántalmazták, családtagjaik megverésével fenyegették. 

A pszichés és testi bántalmazások válogatott módszerekkel zajlottak. Előfordult, hogy a vádlottak a sértetteket egy idő után eladták, hogy a prostitúciós tevékenységet másnak folytassák.

Az egymással élettársi kapcsolatban élő két vádlott egy helybeli, szorult anyagi helyzetben élő férfit is megkerestek, majd felajánlották neki, hogy lakhatásért cserébe dolgozzon a házuk körül, vigyázzon a gyermekeikre. Egy idő után azonban a vádlottak közölték a sértettel, hogy a konyhában, földön, pokrócokon kell aludnia, jóval több munka elvégzésére utasították, megtiltották, hogy rokonait látogassa.

Előfordult az is, hogyha engedély nélkül vett valamit vagy nem voltak megelégedve a munkájával, akkor megverték és arra is kényszerítették, hogy hirdetést adjon fel és fűnyírással keressen nekik pénzt. 

A rendőrök több helyszínen egyszerre fogták el a gyanúsítottakat.

A főügyészség a vádlottakat többszörösen minősülő emberkereskedelem, kényszermunka, kitartottság és kábítószerrel visszaélés bűncselekményével vádolja. A vádemeléskor részben letartóztatásban levő, részben szabadlábon védekező vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!