Három évig gyűjtötte

2022.05.23. 10:09

Hatalmas mennyiségű veszélyes hulladékot tárolt telkén egy férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki három éven keresztül engedély nélkül gyűjtött és tárolt hulladékot egy megyebeli kistelepülésen lévő lakóingatlanán.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott 2019 őszétől kezdve nagy mennyiségű hulladékot halmozott fel. 2021. október 7. napján a megyei kormányhivatal illetékes munkatársai tucatnyi, rendszám nélküli, hiányos állapotban lévő gépkocsit valamint tíz köbméternyi fahulladékot találtak a vádlott telkén. Egy héttel később helyszíni ellenőrzést végeztek nála, addigra a bontásra váró roncsokat a vádlott már elszállíttatta. – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében.

A hulladékgazdálkodási hatóság ellenőrei azonban még ekkor is közel húsztonnányi, mintegy hetvenöt köbméter térfogatú, autóbontásból származó karosszéria-elemeket, motorblokkot, akkumulátorokat, gumiabroncsokat, valamint épületbontásból származó anyagokat találtak, melyek többsége veszélyes hulladéknak minősül. A vádlott 2022 februárjáig a telkét megtisztította, a szemetet hulladékkezelőnél leadta.

A férfi hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett, annak ellenére, hogy a jogszabály szerint hulladékot gyűjteni csak hulladékgazdálkodásra feljogosító engedély birtokában lehet.

A vádlottat járási ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában