Hódmezővásárhely

2022.05.09. 16:01

Kiválóan teljesítenek a HSZC diákjai

A diáksikerek a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum eredményességét bizonyítják. Idén tizenkilenc tanuló szerepelt a legjobbak között az országos versenyeken.

T. Sz.

A legsikeresebb tanulóit köszöntötte a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. Fotó: Tábori Szilvia

Idén tizenkilencen végeztek dobogós helyen országos szakmai tanulmányi, közismereti, illetve sportversenyeken a HSZC diákjai közül. A sikeres tanulókat hétfő délelőtt a vásárhelyi Bagolyvár Music Clubban köszöntötték. Mint azt Hegedűs Zoltán kancellár elmondta, a szakképzési centrum szerepe és feladata az iskolák irányítása és támogatása azzal a céllal, hogy magasan képzett és megfelelő létszámú munkaerőt képezzenek. 

Ezzel járulhatnak hozzá a nemzetgazdaság fejlődéséhez, az újabb sikerekhez, márpedig utóbbihoz a jól képzett szakember a kulcs. A diákok az országos megmérettetésen folyamatosan kiválóan szerepelnek: 2022-ben 19 diák végzett dobogós helyen.

Büszkeség és rengeteg munka van a helyezések mögött. 2020 óta teljesen új szakképzési, gyakorlatorientált rendszert alakítottak ki, szoros együttműködésben a gazdaság szereplőivel. A diákok így a duális képzőhelyeken sajátítják el a naprakész tudást, amellyel megállják helyüket a munka világában. A HSZC mintegy 2,4 milliárd forintot fordított fejlesztésekre, egyebek mellett a technikai eszközökre, a pedagógusok tudásának fejlesztésére – hangsúlyozta a kancellár, aki szerint a befektetett munka meghozta eredményét. Egyúttal megköszönte a diákok kitartó felkészülését és tanáraik áldozatos szakmai munkáját. 

Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója arról beszélt, hogy a különféle versenyeken elért sikerek egyformán hangsúlyosak, nem tenne különbséget a sportolói, illetve a más-más típusú szakmai megmérettetésen elért eredmények között. A tehetséggondozás alapja intézményeikben főként a tanári intuíció, a személyes benyomás és megérzés, kevésbé jellemző a rendszerszerű, méréseken alapuló tehetségszűrés. 

Célunk a jövőben, hogy még hangsúlyosabb lehessen ez a terület – hangsúlyozta Kincses Tímea. 

A rendezvényen a szentesi Zsoldos Ferenc, a csongrádi Sághy Mihály, a makói Návay Lajos, a vásárhelyi Eötvös József, Kalmár Zsigmond, illetve a Corvin sikeres diákjai vehettek át elismerést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!