A szegedi klub egy aláírt, 8-as mezzel lepte meg Csapszit, amely a csapat nyolcadik játékosának, a szurkolótábornak a szimbóluma

2022.06.20. 17:30

A szurkolótábort az egész szezonban vezetni kell

Örömkönnyek Veszprémben. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezérszurkolója, Csapó Attila meghatódott a történelmi címvédés után. A legkedvesebb trófea viszont a 2018-as bajnoki, amelyet szintén Veszprémben nyert meg Juan Carlos Pastor együttese.

Becsei Dávid

„Csapszi! Csapszi!” – hangzott a Pick Aréna lelátójáról a bajnoki döntő előtt. FOTÓ: KARNOK CSABA

2022. június 11., 19.30. Nagyjából négyszáz szegedi ünnepel a Veszprém Arénában, miután Rosta Miklós utolsó másodpercben szerzett találatával idegenben lőtt több góljának köszönhetően történelme során először megvédte bajnoki címét a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az aréna karzatán egy örömkönnyeit törölgető, kék mezes sétált felém, majd közelebb érve láttam meg a csapat ikonikus szurkolóját, Csapó Attilát, vagy ahogy mindenki ismeri, Csapszit. Tényleg megkönnyeztem ezt a sikert. Elképesztően örültem. Egy bajnoki arany az bajnoki arany, főleg, hogy először tudtunk címet védeni, pláne egy ilyen szezon után. Semmi sem jött össze a csapatnak, többször vesztettünk úgy mérkőzést, hogy a végén engedtük ki a győzelmet a kezeink közül. Most viszont miénk volt a slusszpoén a végén, a sors visszaadta nekünk, amit többször elvett – emlékezett vissza érdeklődésünkre örömkönnyeinek forrására. 

Négy bajnoki címet ünnepelt a helyszínen, ezek közül a 2018-as áll szívéhez a legközelebb. Úgy fogalmazott, ezt egy picit már a sajátjának érezte, előtte 2007-ben még túlságosan friss tag volt a B-középben. 2005-ben járt először kézilabdameccsen, természetesen egy Szeged–Veszprém rangadón, amelyre a hazaiak játékosa, Józsa Máté hívta le, aki gyermekkori jó barátja. 

Ez meghatározó élmény volt, kértem is Mátét, hogy ha lehet, akkor mindig dobjon meg egy családi jeggyel, a következő szezonban viszont már vettem is bérletet. Máté révén több játékossal is baráti viszonyba kerültem – árulta el Csapszi. 

Az idei bajnoki döntő első, felvonása előtt a Tisza-parti klub és a szurkolótábor elköszönt Csapszitól, akinek vezérszurkolói helyét Szarka Attila vette át. 

Négy éve elköltöztem a családommal Szegedről. Azt hittem menni fog, hogy több száz kilométerről vezessem a társakat, de egy szurkolótábor vezetése nem csak arról szól, hogy felülök a kordonra hatvan percre. Minden meccsen ott kell lenni, szervezni, ezt viszont a hétköznapi BL-meccsek sem segítették – világított rá, miért döntött úgy, átadja a stafétát Szarkának, akivel évek óta alkottak párost. 

Legértékesebb relikviája is visszavonulásához kapcsolódik. A szegedi klub egy aláírt, 8-as mezzel lepte meg, amely a csapat nyolcadik játékosának, a szurkolótábornak a szimbóluma, valamint az egyetlen visszavonultatott mezszám, amelyet Jonas Källman viselt utoljára. 
 

„Csapszi! Csapszi!” – hangzott a Pick Aréna lelátójáról a bajnoki döntő előtt. Fotó: Karnok Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!