Több mint 20 köbméternyit szedtek össze a lakók a napokban

2022.06.14. 17:26

A város helyett takarítják el a szemetet - galéria a Cserepes sori állapotokról

Nem igazán kapnak segítséget a várostól a Cserepes soriak abban, hogy rendbe tegyék a környéket, pedig igény lenne rá. A probléma láthatóan Mihálik Edvin zöldtanácsnokot sem érdekli, egyelőre a fideszes képviselő, Chovanecz Kata állt az ügy mellé.

Suki Zoltán

Újabb konténerek teltek meg szeméttel. Fotó: Sándor Judit

Fotó: Sandor Judit

Sem az IKV, sem az önkormányzat, sem Mihálik Edvin zöldtanácsnok, sem a helyi önkormányzati képviselő nem járt ma kint a Cserepes soron, ahol több mint 20 köbméter szemetet szedtünk össze a napokban – mondta a helyszínen szemétszedés közben kedd reggel Chovanecz Kata.

A fideszes képviselő a Cserepes soriakkal közösen már napok óta azon dolgozik, hogy rendbe tegyék a környéket, de ahogy látszik, nem kapnak túl sok segítséget.

A képviselő azt mondta, hogy a felhalmozott szemét jelentős részben önkormányzati területen van. A helyiekkel már két konténer szemetet elszállíttattak, de még mindig maradt nagyjából 47 köbméter, amit – legalábbis a tulajdoni hányad alapján - az önkormányzatnak kellene elvitetnie.

Chovanecz Kata azt is elmondta, hogy korábban az IKV 3,5 millió forintért rendelt onnan szemétszállítást, amit jelenleg is a töredékéből meg lehet valósítani.

Pedig az, hogy valami történik, az IKV-t is érdekelheti. Legalábbis azt mutatja, hogy az első szemétszedési napon két különböző időpontban IKV Zrt-s autó jelent meg a helyszínen, de meg sem álltak egyeztetni velük, csak távolról nézték, mi minden történik az általuk kezelt társasházban, az önkormányzati tulajdonon.

A Cserepes sor 9-14. alatti társasházban az ott lakók harminc, az önkormányzat hetven százalékban tulajdonos. A lakók szerint viszont az önkormányzat finoman szólva is mostohán bánik velük. Ezért a közelmúltban összehívtak egy lakógyűlést, ahol azt állították, hogy fizetésképtelenné teszik őket, hogy aztán kilakoltathatókká váljanak.

Az IKV szerint a társasházban élő 5-6 családnak tavaly egymillió forintos vízdíja volt, vagyis havonta 480-490 köbméter vizet fogyasztottak összesen. Mivel a családok mindegyike 3-5 tagú, ezért elképzelhetetlennek tartják azt, hogy lakásonként csaknem 100 köbméter víz fogyott volna egy hónap alatt. Szerintük az sem kizárt, hogy csőtörés történhetett, és a korábbi évekhez képest ezért duplázódott meg a vízdíjuk, de az IKV egyáltalán nem járt ennek utána.

Hogy az ingatlan problémája mikor rendeződik, nem tudni, de a lakók folytatják a terület rendbetételét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!