Menetrendi változások is lesznek

2022.06.01. 13:29

Megszűnő és új járatok: változik a szegedi tömegközlekedés

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Változások lesznek a szegedi trolihálózatban nyáron. A Lugas utca felől érkező 9-es a Széchenyi tér, Mikszáth Kálmán utca után balra, a Bakay Nándor utca felé megy tovább. Így a Bakay Nándor utcában megszűnik a 7-es és a 7/A. A Vértóból induló 9-es helyett 6-os néven indul új járat, ami Újszegedre közlekedik majd. Minden eddigi útvonal kiszolgálása megmarad, de így új közlekedési kapcsolatokat is ki tudnak alakítani. Ezeken kívül a többi villamos és trolijárat menetrendjében is lesznek változások, amit a Szegedi Közlekedési Kft. oldalán lehet megnézni - például ritkábban járnak majd a villamosok.

 A 2-es villamos tanítási időben 6 perces követési idő helyett szeptember 1-től 7-8 percenként jár majd, nyáron csúcsidőben az eddigi 7-8 perc helyett 10 percenként követik egymást a járatok. A 3/3F és 4-es vonalán marad az ütemes követés, de csúcsidőben 12 helyett 15 perc lesz ez a közös szakaszon, azaz Tarjáni végállomás és a Dugonics tér között 7-8 percenként jár majd a villamos.

Fontos tudni azt is, hogy a 2021. évi CXXX. törvény utolsó módosítása értelmében a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet 2022. május 31-ig volt érvényben. A járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt lejáró okmányok 2022. június 30-ig lesznek használhatóak, ez idő után már az utazás során nem elfogadhatóak. A veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók, és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók, illetve a szociális ellátásban dolgozók ingyenes utazása a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig, azaz 2022. június 14-ig vehető igénybe a kormányrendeletben meghatározott igazolással.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!