Vezető hírek

2022.06.15. 11:46

Nevetséges feltételekkel jutalmazná a cégvezetőket a szegedi városvezetés

Az összes kizárólag városi tulajdonú cég vezetőjét jutalmazná a szegedi városvezetés. Prémiumot máshol is szokás fizetni, de itt nem hogy nem teljesíthető, hanem szinte magától teljesülő feltételekhez kötik a pluszpénz kifizetését.

Suki Zoltán

Archív Fotó: Kuklis István

A legújabb gazdasági világválság kellős közepén döntött úgy a szegedi városvezetés, hogy prémiumot fizet a kizárólagosan városi tulajdonú cégek vezetőinek – derült ki a közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottságának tegnapi ülésén egy előterjesztésből. Pluszpénzt máshol is adnak a jól teljesítő menedzserszemléletű vezetőknek, de azt általában kemény feltételekhez kötik. 

A prémium egyébként az éves alapbér 30 százaléka lehet. Ha az IKV-t nézzük, akkor kiderül, hogy Csarnó Zsuzsanna alapbére havonta 861 ezer forint, amire még rájön 200 ezer forint cafetéria, de utóbbi a prémium szempontjából lényegtelen. Tehát az ingatlanos cég vezérigazgatója évente nagyjából 10 millió 300 ezer forint alapbért kap. Vagyis ha teljesíti a feltételeket, kap még 3 millió forintot, meg egy kis aprót. Ehhez pedig azt kell elérnie, hogy a cég bérbe adjon 80 darab nem lakás célú helyiséget, azaz irodát, vagy üzletet. Ezen kívül ki kell adnia 70 bérlakást, ötvenet pedig fel kell újíttatnia.

Érdekes a Szegedi Sport és Fürdők Kft. helyzete is. Ott Pappné Nagy Katalin ügyvezető igazgató havonta 843 ezer 600 forintot keres. Nem nehéz kiszámolni, hogy ő is 3 millió körüli pluszpénzt kap, ha teljesíti a feltételeket.

Ebből az egyik, hogy a Sziksósfürdő árbevételét növelnie kell egy, azaz egy százalékkal. A Szikin egyébként rövidesen áremelés lesz, ami önmagában hozhatja ezt. Szintén egy százalékkal kell növelni a bérbeadásból származó bevételeket, és elő kell készítenie a vizes világbajnokságot.

Az IKV kapcsán Halkó Pál a Fidesz-KDNP képviselője megjegyezte, hogy a tervben szereplő ingatlanok kiadása nem fedezi a prémiumot. A nagyobb vita a Sport és Fürdők igazgatója miatt volt. Ugyancsak Halkó Pál mondta, hogy a cég már így is emelt árakat, amire nem lett volna lehetősége. Joób Márton, az Összefogás Szegedért Egyesület frakciójának tagja pedig azt nehezményezte, hogy Pappné Nagy Katalinnak nincs kapcsolata a sportegyesületek vezetésével. Több képviselő szerint semmilyen rálátása sincs az ott történtekre.

A rendelettervezetet egyébként a baloldali többség megszavazta, így a következő közgyűlés elé kerülhet.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!