Szegedi hírek

2022.06.12. 16:40

Tökmag buliban mulattak a gyerekek

K. K.

A Lurkó Fesztivál apró résztvevőinek körében felettébb nagy népszerűségnek örvendett a Peter & Pan Duó koncertje. Fotó: Karnok Csaba

A gyerekeké volt a főszerep vasárnap a Dugonics téren. A Lurkó Mosoly Alapítvány ötödik alkalommal rendezte meg a Szegedi Lurkó Fesztivált az Ünnepi Könyvhét keretében. A programsorozat papírszínházi mesemondással kezdődött, amely során Tasi Katalin A soknevű macska című meséjét, valamint a papírszínház származási helye apropóján A nagy hullám című, japán népmesét hallgathatta meg az ifjúság. 

Ezt követően elkezdődött a tökmag buli, mégpedig kvízjátékkal, amely során hangjuk alapján kellett felismerni az állatokat a gyerekeknek. A kakas, a farkas, az elefánt, sőt még a csörgőkígyó sem okozott hosszas fejtörést a lelkes lurkók számára, ám a bárány és a kecske feladta a leckét. A helyes megfejtőket matricával jutalmazták a szervezők. 

Fotó: Karnok Csaba

Ezután a Peter & Pan Duó adott gyerekkoncertet, majd a Masni, a beszélő kék kutyus című óriás jelmezes mesejátékot tekinthették meg. 

Az alapítvány munkatársai a fesztivál ideje alatt óriás játékgyűjtőt is nyitottak, ahol a látogató családok megunt, kevésbé használt, kinőtt játékaikat helyezhették el, amelyeket szegedi bölcsődéknek és óvodáknak juttatnak majd el a szervezők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!