Alig egy évet volt szabadlábon

2022.06.17. 17:30

Újra börtönben van Pénzes Henrietta gyilkosa

Munkatársunktól

Fotó: Unsplash

Alig egy évet volt szabadlábon, és most információink szerint újra börtönben ül Pénzes Henrietta gyilkosa. A Muki becenevű K. András a családját fenyegette meg életveszélyesen, ezért került újra rácsok mögé. Úgy tudjuk, hogy a rendőrök a szabadulása után is figyelték a férfit, és az utánkövetéskor derült ki, hogy zaklatja a rokonait. Hogy meddig marad a rácsok mögött, egyelőre nem tudni.

Emlékezetes: első fokon a Csongrád Megyei Főügyészség, másodfokon a Fellebbviteli Főügyészség is a bűncselekmény elkövetésekor még csak 15 éves, makói K. Andrást vádolta meg a különös kegyetlenséggel, aljas indokból elkövetett emberöléssel. A fiatal gyilkost 2007 novemberében ítélték el jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán. A táblabíróság szerint a fiatalnak erőszakos közösülés és kifosztás miatt is felelnie kellett, mert az erőszak után elvette a lány gyűrűit és a telefonját. Az ítélőtábla a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki. A fiatal 15 évet kapott, ami egy évvel több, mint az első fokon eljáró, akkor még Csongrád Megyei Bíróság ítélete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!