Újszentivánon vasárnap lesz az időközi választás

2022.07.02. 07:00

A határvédelem is fontos kérdés Ulbert Mónika szerint

Kiemelten foglalkozna a határvédelemmel és a migrációs válsággal Újszentiván Fidesz–KDNP-s polgármesterjelöltje, amennyiben megválasztják. Ulbert Mónika szerint a határ közelségét a település lakói is megérzik, és vannak, akik komolyan tartanak az illegális bevándorlóktól.

Suki Zoltán

Sokan támogatják a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét Újszentivánon. Fotó: Karnok Csaba

Nem nagyon van olyan nap, hogy ne hallanánk, hogy illegális migránsokat találtak a rendőrök Újszentivánon, vagy a település környékén. Ezzel a problémával pedig kezdeni kell valamit – mondta a Délmagyarországnak Újszentiván Fidesz–KDNP-támogatással induló polgármesterjelöltje. 

Ulbert Mónika hozzátette, éppen ezért tartja fontosnak azt, hogy szeptemberre új, csak a határvédelemmel foglalkozó egységet hoznak létre a rendőrségen. Ezt az Országgyűlés hétfői ülésnapján jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök. Az új testület létrehozását a súlyosbodó migrációs, valamint a háborús helyzet indokolja. 

A déli határainkon szolgáló katonákra és rendőrökre viszont az eredeti feladatkörükben van nagy szükség, vagyis hogy vigyázzanak ránk azzal, hogy őrzik a határt. Szerencsére azt az új jogszabály meg is hagyja – fogalmazott a polgármesterjelölt. 

Ulbert Mónika elmondta azt is, hogy Újszentiván életében a határ közelsége miatt mindig fontos szerepet játszott a határ őrizete. Korábban a település laktanyájában lokátoros dandár működött, ami a magyar légtérvédelem fontos láncszeme volt. A laktanya helyszíne mind infrastruktúráját, mind szakember-állományát, mind pedig a helyiek sok évtizedes tapasztalatát tekintve hatékonyan lenne képes az új, határvédelmi testület munkáját hosszú távon is segíteni. 

Ulbert Mónika arról is beszélt, hogy a határvádelem a múltja miatt is a szívügye. 

Életem legmeghatározóbb és legkedvesebb munkahelyének a volt határőrséget tartom. A szervezetnél jogtanácsosként és a több mint nyolcezer embert tömörítő Határőr Szakszervezet alapítójaként, tisztségviselőjeként tevékenykedtem. A testület 2007-es megszűnése óta folyamatosan tartom a kapcsolatot volt kollégáimmal, akik közül sokan Újszentivánon és a környező településen élnek ma is – mondta. 

A polgármesterjelöltnek ter­mészetesen nem csak a ha­tárvédelemből áll a programja. Megválasztása esetén kiemelten kezelné a korrupciós problémákat, átlátható településvezetést és költségvetést ígér a helyieknek 

Ulbert Mónika elmondta, ha megválasztják polgármesternek, minden problémára igyekszik megoldást találni. Hozzátette azt is, hogy igyekszik újra iskolát hozni Újszentivánra. Ezenkívül pedig létrehoznák a nemzetiségek házát, amiben a roma, a szerb és a sváb kisebbségek kapnának egy-egy irodát, és szó van egy új piac építéséről is. 

Újszentivánon vasárnap lesz az időközi választás, ahol a település polgármesteréről és a képviselő-testület tagjairól is dön­­tenek majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!